20 / 04 / 2024

Enflasyon verileri sonrası İslam Memiş'ten uyarı: Bu seviyeye dikkat edin

Enflasyon verileri sonrası İslam Memiş'ten uyarı: Bu seviyeye dikkat edin

Enflasyon rakamlarının açıklanması ve asgari ücrete gelecek olan ek zammın duyurulmasının ardından piyasalardaki hareketliliği yorumlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun kritik seviyelerde olduğunu belirterek takip edilecek bant aralığını duyurdu.



BU BANT ARALIĞINA DİKKAT
“Buna göre, yurt içi piyasalarda yüksek enflasyondan dolayı yine dolar/tl kuru kritik seviye olan 16.80 TL bandı seviyesinde. Yine Temmuz ayındaki öngörümde herhangi bir farklılık yok. Yani, dolar/TLkurunda bu ay içerisinde takip edeceğimiz seviye geniş bir bant aralığı olan 16-17 TL.”

“1.04.45 seviyesinde olan euro/dolar paritesinde tekrar tutunma çabasının olduğunu görüyoruz. Dar bant aralığında hareketler yapıldı. 1.04.17-1.04.62 bant seviyesinde.”

“Brent petrolün varil artışında yüzde 2'lik bir değer artışı bulunuyor. 114 dolar seviyesinde. 106-116 dolar aralığını takip ediyor. Burada yatay düzey korunmakta. Geçtiğimiz hafta 1800 dolar seviyesinin altına gerileyen ons altının bugün 1810 dolar seviyesinde olduğunu ve gün içerisinde dar bant aralığında işlemler gerçekleştirildiğini görüyoruz.”

“ONS ALTINDA DÜŞÜŞLER ALIM FIRSATIDIR”
“Ons altın fiyatı bugün 1804-1810 dolar aralığında seyrediyor. Pozitif görünümün devam ettiğini, yukarı yönlü hareketlerde emirler kazandığını güçlü gördüğümden dolayı düşüşler bir alım fırsatı olarak görünüyor.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön