19 / 04 / 2024

Enver Yılmaz Ordu yatırımlarına mercek tuttu!

Enver Yılmaz Ordu yatırımlarına mercek tuttu!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, katıldığı ortak canlı yayında Ordu'nun gündemiyle ve Büyükşehir Belediyesinin geride bıraktığı zaman zarfında yaptığı yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.



 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, katıldığı ortak canlı yayında Ordu'nun gündemiyle ve Büyükşehir Belediyesinin geride bıraktığı zaman zarfında yaptığı yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yeni yılda yapılacak projelere mercek tutan Başkan Yılmaz, müjdeleri ardı ardına sıraladı.

 

 

2017 YILINDA TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ DEVREYE GİRECEK

 

Ordu’nun yıllardır beklediği yeni toplu taşıma sistemi için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, şoför esnafının kazanılmış tüm haklarının korunarak yeni toplu taşıma sisteminin 2017 yılında hayata geçirileceğini söyledi. Başkan Yılmaz, “Cumhuriyet Meydanı'nın araçların toplanma merkezi olması kaydıyla 10 adet 12 metrelik büyük otobüs, 105 adet 7.5 metrelik yarım otobüs, 25 adet 18 kişilik minibüs ve otobüs tarzı aracı hizmete sunacağız. Büyük araçlar, Karadeniz sahil yolu ve Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde hizmet verecek. Herkes, 300 metre yürüyüş mesafesinde olan bu ulaşım araçlarına rahatlıkla ulaşabilecek. Toplu taşımada kullanılacak elektronik kartlarla teleferiğe ve akıllı bisiklete binilebileceği gibi bu kartlar otoparklarda da kullanılabilecek” şeklinde konuştu.

 

ULU CAMİİ VE YALI CAMİİ’NİN ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILACAK

 

Altyapının yanı sıra üstyapıda da başladığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Büyükşehir Belediyesi, Ulu Camii ve Yalı Camii’nin de çevre düzenlemesini yapacak. Ulu Camii’nin Ordu’nun donanımı en güzel camisi olduğuna dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, “Cami yanında bulunan düğün salonunu da satın alarak sosyal bir alanı hizmete sunacağız. Otoparkı ve çocuk oyun alanıyla muazzam bir eser ortaya çıkacak. Şubat ayında ihalesini yaparak çalışmalara başlayacağız. Ulu Camii'nin yanı sıra Yalı Camii önünde de çoğaltılacak sert zemin üzerine şemsiyeler yerleştirilecek. Böylece hem Ulu Camii hem de Yalı Camii’yi gerçekleştirilecek çevre düzenlemesiyle hizmete sunacağız” dedi.

 

AKÇAOVA KÖPRÜSÜ'NÜN PROJESİ ONAYLANDI

 

Temmuz ayında meydana gelen sel afetinde yıkılan Akçaova Köprüsü'nün projesinin onaylandığı müjdesini de veren Başkan Yılmaz, “Deniz seviyesinin 29 metre altına 90 adet fore kazık çakılacak. İhaleyi alan firmanın köprünün yapımını, Nisan ayı sonu gibi tamamlayacağını tahmin ediyorum” diye konuştu.

 

2017'DE ÖNEMLİ PROJELERİMİZİN İHALESİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

 

2017 yılı sonundan itibaren altyapı çalışmalarının biteceğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, rıhtımdan Soya’ya kadar olan güzergâhta bisiklet yolu, yürüyüş yolu ve yaya yolunu Haziran ayına kadar tamamlayacağız, Rus Pazarı ile Büyükşehir Belediyesinin Durugöl Yerleşkesi arasındaki cephe iyileştirme çalışmalarının tamamlandığını belirtirken, 2017 Nisan ayında AVM’nin yerini teslim edeceklerini söyledi. TOKİ’de daire satışlarının sanayi esnafıyla yapılacak istişare sonrası Mart ayı gibi yapılabileceğini ifade eden Başkan Yılmaz, 18 Aralık’ta yapılacak yeni otogar ihalesinden, Mart ayında ilk bölümü tamamlanacak olan çevre yolu, Boztepe peyzaj düzenlemesi, Ünye Çamlık, Kamyon Garjı ve Ocak ayında ihalesi yapılacak Fatsa mezbahasına kadar birçok yatırımla ilgili bilgi verdi.

 

Başkan Enver Yılmaz, Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Tesisinin çalışmalarının tamamlandığı ancak Çambaşı yolunun tamamlanmadan tesisinin hizmete sunulamayacağına dikkat çekerken, 2017 yılında gelişen ve büyüyen Ordu temennisiyle tüm vatandaşlara bol bereketli bir yıl geçirmelerini diliyorum diyerek açıklamalarına son verdi.


Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön