26 / 04 / 2024

Erkanlı Holding'ten inşaat sektöründe vergi ertelenmesine destek!

Erkanlı Holding'ten inşaat sektöründe vergi ertelenmesine destek!

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında 16 sektörün 6 ay vergi ertelemesinden yararlanmasına karar verilmişti. Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel, inşaat sektörünün de bunların arasında yer almasının son derece önemli olduğunu söyledi.



Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığına ve ekonomiyle ilgili etkilerini azaltmak için açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında alınan tedbirlerin ardından, inşaat sektöründeki vergiler de 6 aylığına ertelendi. 

Konuyla igili görüşmelerde bulunan Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel, “İnşaat şirketlerinin nakde maksimum ihtiyaç duyduğu bu dönemde alınan kararı yerinde ve doğru buluyorum. Şirketlerimize kısa bir soluk yaratacak olan bu kararın başka kararlarla da desteklenmesi gerekli” dedi. 

“Söz konusu karar ile şirketler vergi ödemelerini personel ödemelerine ve inşaat işlerine kaydırarak işlerin ve şantiyelerin devamını sağlamaya çalışacaklar” açıklamasında bulunan Karayel, “Bu kararın, inşaat şantiyelerinin devamı için önemli bir destek olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“Sektörün tekrar harekete geçmesi için zamana ihtiyaç olacak”

Karayel, kararın 6 ayın ardından yeniden değerlendirilmesi ve şartlara göre tekrar uygulanması gerektiğinden bahsetti. İnşaat sektörünün son dönemlerde öncelikle ekonomik olumsuz koşulların ardından ise Koronavirüs (Covid-19) salgınından son derece etkilendiğini belirten Karayel, “İnşaat sektörü, bu süreçlerde büyük bir yara aldı. Yaraların sarılarak sektörün tekrar harekete geçmesi için zamana ihtiyaç olacak. Bu zaman diliminde firmalarımıza başta vergi avantajları ve personel giderleri için SGK teşviklerinin artırılması büyük önem arz ediyor. Ayrıca vatandaşın yatırım psikolojisinin tekrar artması için KDV indirimlerinin yeniden gündeme alınmasının da son derece önemli olduğu kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.

İnşaat sektöründe 'vergi' 6 ay ertelendi!


Geri Dön