29 / 03 / 2024

Erzurum'da 12.3 milyon TL'ye icradan satılık entegre tesis binası!

Erzurum'da 12.3 milyon TL'ye icradan satılık entegre tesis binası!

Erzurum 1. İcra Dairesi Müdürlüğü, Erzurum İli, Aziziye İlçesi, Gezköy Mahallesi'ndeki 4664 Parsel kargir üç adet tek katlı entegre tesis binasını 12 milyon 305 bin 966 TL'ye icradan satıyor...



Erzurum 1. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından Erzurum İli, Aziziye İlçesi, 4664 Parsel, Gezköy Mahallesi, Küçüksu mevkii, kargir üç adet tek katlı entegre tesis binası 12 milyon 305 bin 966 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 28 Kasım 2019 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

İlan metni:
T.C. ERZURUM 1. İCRA DAİRESİ
2017/10827 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Erzurum İli, Aziziye İlçesi, 4664 Parsel, Gezköy Mahallesi, Küçüksu mevkii, Kargir üç adet tek katlı entgre tesis binası. Taşınmaz toplam 10.000,00 m² kargir üç adet tek katlı entegre tesis binasıdır.Organize sanayi bölgesinde bulunmaktadır. Etrafında bir çok imalathane ve fabrika bulunmaktadır. Önünden Erzurum şehrini batıya bağlayan E80 karayolu (şehir çıkış yönü) geçmektedir. Taşınmaz Aziziye ile Dadaşkent yerleşkeleri arasındadır. Dadaşkente 800m, Aziziyeye yaklaşık 5,50 km ve Erzurum şehrine yaklaşık 6,80 km mesafe uzaklıktadır.Taşınmazda üç adet depo yan yana inşa edilmiş olup girişleri ve fonksiyonları ayrıdır. Depoların içinde proje harici asma katlar inşa edilmiş ve 3 nolu depo doğu tarafından genişletilmiştir.Depolar betonarme karkas yapı üzeri çelik konstriksiyon çatı imalatlıdır.Çatı trapez çatı örtüsü ile kaplıdır.Dıştan sıva+dış cephe boyası imalatlıdır. Camlar tek satıhlı pvc doğramadır. Sundurmanın birinin ön cephesi açık diğerini ön cephesi ise kapıtalarak kapalı bir alan elde edilmiştir.Depoların içinde tuğla ile örülerek ve demir doğrama merpen, ahşap işleme korkuluk kullanılarak kapı ve penceresi camlı camsız PVC imalatlı,wc, banyo, mutfak, yemek bölümü, ofis ve yönetici odası gibi bölümler oluşturulmuştur.Ayrıca depoların birinde asma kat mevcuttur.Yerleri kısmi terazzo karo, mozaik karo, kismi ön gerilmeli beton, kısmi ahşap kismi seramik kaplıdır.Sahada bahçe düzenlemesi olarak 8mm kilit parke taş imalatı yapılmıştır. Taşınmaz ihata duvarı pabuç ve 2m aralıklı babalar ve bu babalar arsı bims tuğlalarla örülmüş üzerine beton harpuşta imalatı yapılmıştır.Taşınmaz çevresi 175m'lik kısmına demir doğrama ile korkuluklar yapılmıştır.
Yüzölçümü :10.000,00
İmar Durumu : Yok
Kıymeti : 8.017.334,55 TL
KDV Oranı : %8
Kaydındaki Şerhler : 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgesi Kanunun 18. maddesi uyarınca devir ve temlik edilemez.
1. Satış Günü : 28/11/2019 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 24/12/2019 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : Erzurum Adalet Sarayı Taşınmaz İhale Salonu (Personel Yemekhanesi) - Erzurum Adalet Sarayı MERKEZ / ERZURUM
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Erzurum İli, Yakutiye İlçesi,Ayazpaşa Mahallesi, 510 Ada, 45 Parsel, bodrum dahil altı katlı kargir apartman ve arsası ve kargir ev arsa nitelikli taşınmaz. Taşınmaz Ayazpaşa mahallesinde bulunmakta olup, Ayazpaşa caddesi ile İsmail Bey sokağın kesişim noktasında bulunmaktadır. Etrafında birçok mesken ve küçüklü büyüklü iş yerleri bulunmaktadır.Taş mağazalar Cumhuriyet caddesi, Menderes caddesi, Erzurum kalesi, Çifte minareli Medrese gibi şehrin önemli cadde, mekan ve tarihi alanlara yürüme mesafesindedir.Taşınmaz 299,54² arsa ve arsa üzeri toplam 1575,00m² alana sahip birleştirilmiş biri bodrum dahil 5 bir diğeri bodrum dahil 6 katlı binalardan oluşmaktadır.Binanın çatısı, ahşap oturtma çatı üzeri saç ile karma ve teras çatı şeklinde yapılmıştır. Binanın iki cephesi diğer binalarla bitişik iki cephesi de reklam panosuyla kaplıdır.Binanın zemin katının cephesi ve giriş camlı alüminyum doğrama imalatlıdır.İki adet giriş mevcuttur.Taşınmaz bloklar içerden birleştirilmiş ve tek büyük bir mağaza haline getirilmiştir.Mağazanın ıslak mekanları hariç tüm duvarları sıva boyalıdır. Tavanlarda kısmi boya,sıva, kismi alüminyum asma tavan, kısmi alçıpan ve asma tavan imalatı mevcuttur.Ayrıca tavanında ve duvarlarında kartonpiyerden imal edilmiş havuz, kemer,niş ve duvar süslemeleri mevcuttur. Islak mekanların yer kaplamaları ve tüm duvarları seramik kaplıdır. Yer kaplamaları kısmi ahşap, kısmi seramik, kısmi mermer kaplamadır. Bina içerisindeki merpenler mermer kaplama olup korkuluklar ferforje demir imalatlıdır.Binada asansör bulunmakta olup ısıtma doğalgazlı kalorifer sistemlidir.
İmar Durumu : Yok
Kıymeti : 4.288.632,50 TL
KDV Oranı : %8
1. Satış Günü : 28/11/2019 günü 14:10 - 14:15 arası
2. Satış Günü : 24/12/2019 günü 14:10 - 14:15 arası
Satış Yeri : Erzurum Adalet Sarayı Taşınmaz İhale Salonu (Personel Yemekhanesi) - Erzurum Adalet Sarayı MERKEZ / ERZURUM
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- 15/04/2000 Tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu hükümlerine tabi, Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi dahilinde bulunan yukarıda bilgileri verilen taşınmazın kaydında"4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgesi Kanunun 18. maddesi uyarınca devir ve temlik edilemez." şerhi gereği icra satışları dahil 3. kişilere devrinde Erzurum Organize Sanayi Bölgesi'nden uygunluk şartı aranacak olup arsanın 4562 sayılı OSB kanunu uygulama yönetmeliğinin; 109. madde 5 nolu bendinde "OSB'ce teminat gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen gayrimenkullerin icra yoluyla satışı halinde; Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, OSB'nin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satışı yapılabilir. Satış ilanında kuruluş protokolünde yer alan katılımcı niteliklerine de yer verilir." maddesi gereği Erzurum OSB Kuruluş Protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara satış yapılacaktır. Arsa 4562 sayılı Kanun statüsünde olup, Yönetmeliğin 101. maddesinde karma organize sanayi bölgelerinde katılımcıların kuramayacakları tesisler, 102. maddede OSB'de arsa tahsisi için kurulacak tesislerde aranan şartlar belirtilmiştir. Organize Bölgeleri Yönetmeliğinin 101. maddesinde belirtilen kurulamayacak tesisler; "a) Karma ve ihtisas OSB'lerde;1) Rafineriler, gazlaştırma ve sıvılaştırma tesisleri,1.a) Ham petrol rafinerileri,1.b) Kömür veya bitümlü şistin sıvılaştırıldığı ve gazlaştırıldığı tesisler, 1.c) Sıvılaştırılmış petrol gazı dolum ve depolama tesisleri,2) Çimento fabrikaları, beton santralleri, çimento klingeri üreten tesisler, 3) Nükleer güç santralleri ile diğer nükleer reaktörler, 4) Radyoaktif atıkların depolanması, bertarafı ve işlenmesi amacıyla projelendirilen tesisler ve benzeri radyoaktif atık tesisleri, 5) Nükleer yakıtların üretilmesi veya zenginleştirilmesi ile ilgili tesisler,6) Endüstriyel nitelikli, sintine ve benzeri atık suların geri kazanım tesisleri, 7) Çevre ve Orman Bakanlığının olumlu görüşü doğrultusunda OSB tarafından kurulmasına izin verilen; kullanılmış yağın yeniden rafine edilmesi ve/veya başka bir ürüne çevrilerek tekrar kullanımı, metal, plastik, ahşap, naylon, lastik, kauçuk, kağıt, karton, cam, iplik ve benzeri atık ve hurdaları ara veya nihai ürüne çeviren tesisler hariç olmak üzere, her türlü atığın; geri kazanımı, ayrıştırılması, yakılması, gazlaştırılması, kimyasal yolla arıtılması, nihai ve/veya ara depolanması ve/veya araziye gömülmesine ilişkin tesisler. b) Karma OSB'lerde; 1) Parlayıcı/patlayıcı/yakıcı maddelerin üretildiği ve dolumunun yapıldığı tesisler, 2) Petrokimya kompleksleri, 3) Üretiminde kapalı proses, gaz veya sıvı yakıt ve toz kaynaklarında filtre sistemlerini kullanan tesisler hariç; tuğla ve kiremit fabrikaları, kömür yıkama kireç, alçı ve zımpara tesisleri, 4) Entegre şeker fabrikaları, 5) Klor-alkali tesisleri, gliserin, yağ asitleri, sülfürik asit, fosforik asit, hidroklorik asit, klor ve benzeri kimyasal maddeler üreten yerler, azot sanayi ve bu sanayi ile entegre gübre fabrikaları, 6) Zirai mücadele ilaçları için hammadde üretimi yapan tesisler, 7) Asbest, asbest içeren ürünlerin işlenmesi veya dönüştürülmesi yapılan tesisler, 8) Selüloz ve selüloit üretim yapan tesisler, 9) OSB'nin kanal deşarj standardına uygun atıksu arıtma tesisi kuran tesisler hariç olmak üzere; kağıt hamurundan her çeşit kağıt üretimi yapan tesisler, 10) Ham deri işleme, padok ve hayvan kesimi yapılan tesisler, 11) Maya ve tuz üretim tesisleri, 12) Talk, barit, kalsit, antimuan ve benzeri kırma ve öğütme tesisleri.OSB, yukarıda belirtilen tesislerin dışında, OSB'de kurulu tesislerin sektör yapısını ve OSB altyapı tesislerine etkilerini dikkate alarak kurulmasında sakınca gördüğü diğer tesisler için üniversite ve benzeri kuruluşlardan alınacak raporlar çerçevesinde karar verir. "OSB Yönetmeliğinin 101 ve 102. Maddelerinde belirtilen şartlar gereği katılımcıların uygunluk şartı aranacak, OSB yönetmeliği 101. Madde de belirtilen kurulamayacak tesisler haricinde firma ve şahıslara satışının yapılmasında sakınca bulunmadığı Erzurum Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu tarafından yazılan yazı ile Esas İcra Dairesine bildirilmiştir. İhaleye katılacaklardaErzurum Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nce hazırlanacak "UYGUNLUK YAZISI" istenecek olup uygunluk yazısı ibraz etmeyen alıcılar ihaleye katılamayacaklardır.Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nin 101 ve 102. maddeleri gereği katılımcıların uygunluk niteliklerine uymaları gerekmekte olup; aksi halde OSB Kanununun 18. Maddasi ve OSB Uygulama Yönetmeliğinin 109. Maddesinin 7. Fıkrası uyarınca bu husustaki yasalara aykırılığın mahkemece tespiti halinde, arsa kimin tasarrufunda olursa olsun tahsis veya satış tarihindeki bedeliyle geri alınarak bir başka katılımcıya tahsis ve satış yapılabilecektir. İpotek alacaklısı banka yönünden ise; OSB Yönetmeliği 109.madde 6. Bendinde "Taşınmazların kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde kredi alacaklısı kuruluş satın aldığı taşınmazı sadece OSB'nin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip gerçek veya tüzel kişilere en geç 2 yıl içerisinde satması veya aynı nitelikteki gerçek veya tüzel kişilere kiraya vermesi zorunludur." denilmekte olup; bu şartlar dahilinde ipotek alacaklısı bankanın ihaleye girmesinde bir sakınca bulunmamaktadır.
6-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/10827 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.05/09/2019


Geri Dön