26 / 04 / 2024

Eski malzemeler yeni binalarda kullanılıyor!

Eski malzemeler yeni binalarda kullanılıyor!

Heavenlymade Tasarım Ofisi yeni, trend ya da moda olandan etkilenmeyen mimari projeleriyle ön plana çıkıyor.



Heavenlymade Tasarım Ofisi yeni, trend ya da moda olandan etkilenmeyen mimari projeleriyle ön plana çıkıyor.

Fortune Dergisi'nden Ersan Taylan Çıplak'ın haberine göre; Heavenlymade Tasarım Ofisi Kurucusu Haldun Demirhisar, mimariyi değerlendirdi. Haldun Demirhisar, "Mimarinin ulaşması gereken en üst seviyenin hiçbir şey yapmamak olduğunu düşünüyoruz. Her projeye bu anlayışla adım atıyoruz. İşlevine yetecek kadar öğeler barındıran tasarımlar planlıyoruz" diye konuştu. 

Demirhisar, "Varolan fakat artı işlevini kaybetmiş binalara yeni işlevler kazandırıyoruz. Biz bu binalardan gerçek hikayelerini ve gerçek ihtiyacını dinliyoruz" açıklamasında bulundu. Şİrketin Alaçatı'da hayata geçirdiği Stay Otel'de bu anlayışın bir ürünü. Burası eski bir depo alanıydı. Demirhisar, "Bu deponun içine kutu formatıyla odalar koyduk. Ortada çok geniş bir alan bıraktık. Böylece yeni işleviyle hayatına devam etmesini sağladık. Tasarlarken, hem odaları hem de ana binanın konstrüksiyonunu tamamen sökülüp-takılabilir şekilde yaptık. Yani bundan 30-40 yıl önce bira deposuyken işlevini kaybeden bu bina, belki de bundan 50-100 yıl sonra  otel olarak da işlevini kaybedebilir. Belki o lokasyonda o otelin varlığı kullanışsız hale gelebilir. O zaman bütün bina sökülüp farklı bir yere taşınabilir. Ya da ihtiyaca göre odaları çıkarılıp farklı bir işlev için kullanılabilir. Heavenlymade olarak bizi diğer markalardan faklı kılan en önemli özelliğimiz bence bu" şeklinde konuştu.

Eski malzemeler yeni binalarda kullanılıyor!

Eski malzemeler yeni işlevler

Binalara yeni işlevlerini kazandırma sürecinde yeni bir ihtiyaç oluştu: Bu yapılarda tercih edilecek malzemeler...

Bu gereksinimlerde aynı anlayışla bulunuyor. 

Demirhisar, "Yıkılan, yıkılmak üzere lan eski Anadolu evlerinin tuğlaları da aynı şekilde otelimizin cephesinde hayata devam ediyor. 

Mimari anlayışımızda sadece binalara yeni işlevlerini vermek değil, binaya hayat veren onu oluşturan malzemelerin de yeni işlevlerine kavuşmuş olması bizim için önemli ve tamamlayıcı" açıkamlamasında bulundu.

Koronavirüs özel mimarlık projelerini etkiledi mi?


Geri Dön