27 / 04 / 2024

Eskişehir Millet Bahçesi'nin yapım ihalesinin iptali TBMM'de!

Eskişehir Millet Bahçesi'nin yapım ihalesinin iptali TBMM'de!

Eskişehir Millet Bahçesinin yapım ihalesinin iptal edildiği iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çakırözer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  



CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Millet Bahçesinin yapım ihalesinin iptal edildiği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Çakırözer, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Çakırözer, ''Eskişehir'de yapılacak Millet Bahçesi yapım ihalesinin 7 Şubat 2019'da  TOKİ  tarafından İstanbul'da düzenleneceği duyurulmuştur. İhalenin, Kamu İhale Kanunu'nun hükümlerine uygun olarak açık ihale usulü ile düzenleneceği duyurulmuştur. İhalenin, Kamu İhale Kanunu'nun hükümlerine uygun olarak açık ihale usulü ile düzenleneceği belirtilmiştir. Ancak ihale, belirlenen tarihten önce 21 Ocak 2019 tarihinde iptal edilmiştir.

Eskişehir Millet Bahçesi işinin Eskişehirli bir firma tarafından 748 milyon 250 bin TL sözleşme bedeli ile İstanbullu bir firmaya verildiği de daha sonra açıklanmıştır.'' diye konuştu.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in soruları:

1- Eskişehir Millet Bahçesi'nin 7 Şubat'ta düzenleneceği duyurulan yapım ihalesinin iptaline gerekçe olarak sunulan proje değişiklikleri nelerdir?
2- İptal edilen ihale açık usul ile yapılacakken, pazarlık usulü ile yeni bir ihale açılmasının gerekçesi nedir?
3- Eskişehir Millet Bahçesi ihale sözleşmesinin bir İstanbul firma ile imzalanmasının gerekçesi nedir?
4- İhale Kanunu'nun 21. maddesinin B fıkrası uyarınca yapıldığı için gizlenen proje dosyasının detayları nelerdir?


Geri Dön