25 / 04 / 2024

Eskişehir Tepebaşı'nda 13.2 milyon TL'ye icradan satılık 2 arsa!

Eskişehir Tepebaşı'nda 13.2 milyon TL'ye icradan satılık 2 arsa!

Eskişehir İli, Tepebaşı İlçesi, Aşağısöğütönü Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsa vasıflı gayrimenkul toplamda 13 milyon 250 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.



Eskişehir İli, Tepebaşı İlçesi, Aşağısöğütönü Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsa vasıflı gayrimenkul icradan satışa sunuldu. Satışa konu olan arsalar için toplamda 13 milyon 250 bin TL bedel isteniyor. 

1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri :Eskişehir ili ,Tepebaşı ilçesi, Aşağısöğütönü mah. ,10069 ada,1 parsel, yüzölçümü 7.771,00 metrekare Arsa borçlu adına Tam hisse paylı olarak kayıtlıdır.

Taşınmazın; Kapıkule caddesi ( genişliği 25 mt.) ile Cömert- Cevizilk - Çam yolu sokakları arasında büyük bir parsel ve dört tarafı açık arsa konumunda olup, keşif günü parselin çevresinin Irmak Sitesi adı altında bahçe duvarı ile çevrildiği ve onaylı projesine göre 5 adet bloktan ibaret olacak inşaatın sadece bir bloğun bodrum + zemin katının betonu dökülmüş , diğer bloklardan ikisinin de temel hafriyatı yapılmış konumdadır. Meskun mahal içindedir. Çevresindeki yapılaşma genelde site şeklinde ve gelişmekte olan bölge içindedir. Genelde iyi konumdaki ailelerin oturduğu seçkin bir muhittir. Tepebaşı Belediye, Esgaz ve de Tedaş'ın hizmetlerinden yararlanacak konumdadır. Arsa üzerine yapılacak inşaatların Yapı ruhsatları 16.05.2018 tarihlidir. 2018 yılı asgari arsa birim değeri 250 TL/m2 dir. Şehir merkezine ise yaklaşık kuş uçumu yaklaşık 7.346 mt., Çevre Yoluna yaklaşık 226 mt. mesafededir.Parselin yakın çevresinde Crystal Park Evleri , Lal Evleri , TusaBatı Evleri ,Tepebaşı Belde Evi ,Çevre Yolu , Org. Kıvrıkoğlu caddesi , Düğün Salonları , Marketler , A-4 katlı yeni yapılmış binalar , Bahçeşehir Koleji v.s. bulunmaktadır. Ulaşım olarak önündeki caddeden geçen E.B.B. Otobüsleri ve yakınından geçen tramvay ile yapılmaktadır. Onaylı projesine göre zemin katlarında işyeri yapılacak şekilde 5 blok ve toplam inşaat alanı onaylı projesine göre yaklaşık 12.520 m2 olacak şekilde projelendirildiği Belediyesinden öğrenilmiştir. Fakat inşaat alanında hiçbir çalışana rastlanılmamış olup , terk edilmiş konumdadır. Parsel Batıkentin önemli bir yerinde bulunmaktadır.

Kıymeti : 10.000.000,00 TL
1. Satış Günü : 13/05/2019 günü 14:30 - 14:35 arası
2. Satış Günü : 12/06/2019 günü 14:30 - 14:35 arası
Satış Yeri : 4 Nolu İhale Masası - Adalet Sarayı Alt Zemin Kat MERKEZ/ESKİŞEHİR

2 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri : Eskişehir ili,Tepebaşı ilçesi, Çamlıca mahallesi, 10370 ada,1 parsel yüzölçümü 3.209,12 m2, Arsa borçlu adına Tam hisse paylı olarak kayıtlıdır.

Taşınmazın; Kumluca sokak (genişliği 15 mt.) ile Kadir -Grup - Kevser sokakları arasında bir parsel ve dört tarafı açık arsa konumunda olup, keşif günü parselin çevresinin Mercan Sitesi adı altında bahçe duvarı ile çevrildiği ve onaylı projesine göre 3 adet bloktan ibaret olacak inşaatın sadece bir bloğun betonarme betonu dökülmüş ve bodrum + iki katın tuğlaları örülmüş , diğer iki bloğun temel hafriyatı yapılmış konumdadır. Meskun mahal içindedir. Çevresindeki yapılaşma genelde site şeklinde ve gelişmekte olan bölge içindedir. Genelde iyi konumdaki ailelerin oturduğu seçkin bir muhittir. Tepebaşı Belediye, Esgaz ve de Tedaşın hizmetlerinden yararlanacak konumdadır. Arsa üzerine yapılacak inşaatların Yapı ruhsatları 24.08.2017 tarihlidir. 2018 yılı asgari arsa birim değeri 144,66 TL/m2 dir. Şehir merkezine ise yaklaşık kuş uçumu yaklaşık 6.706 mt., üzerinde tramvay hattı bulunan Org. Kıvrıkoğlu caddesine yaklaşık 445 m. mesafededir. Parselin yakın çevresinde İnci konutları , Org. Kıvrıkoğlu caddesi Vizyon Vadisi Evleri , A-4 katlı yeni yapılmış binalar v.s. bulunmaktadır. Ulaşım olarak Kumluca sokak üzerinden geçen E.B.B. otobüsleri ve yakınından geçen tramvay ile yapılmaktadır. Onaylı projesine göre 3 blok ve her blokta 6 daire ve toplam inşaat alanı onaylı projesine göre yaklaşık 4.386 m2 olacak şekilde projelendirildiği Belediyesinden öğrenilmiştir. Fakat inşaat alanında hiçbir çalışana rastlanılmamış olup , terk edilmiş konumdadır.

Kıymeti : 3.250.000,00 TL
1. Satış Günü : 13/05/2019 günü 14:50 - 14:55 arası
2. Satış Günü : 12/06/2019 günü 14:50 - 14:55 arası
Satış Yeri :4 Nolu İhale Masası - Adalet Sarayı Alt Zemin Kat MERKEZ/ESKİŞEHİR

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satış ilanından ilgililere tebligat çıkarılmış olup, tebligatın yapılamaması halinde iş bu ilanın İİK.nun 127. Maddesi gereğince tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.
7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/9994 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.08/03/2019


Geri Dön