19 / 04 / 2024

Et ve Süt Kurumu et fiyatlarını artırma kararı aldı! Güncel fiyat listesi yayınlandı

Et ve Süt Kurumu et fiyatlarını artırma kararı aldı! Güncel fiyat listesi yayınlandı

Et ve Süt Kurumu kırmızı et karkas fiyatlarında güncelleme yapamaya karar verdi. Güncel et fiyatları listesi açıklandı. Et ve Süt Kurumu 21 Mart tarihinde piyasaya göre ucuz olduğu gerekçesiyle yüzde 48 zam yapmaya karar vermişti.



Açıklanan fiyata bakanlık destek primi ve karkas verimlilik primleri de eklenecek.

Böylece üretciye ödenecek tutar kilogramda 94 lira olacak.

ESK’nin alım fiyatı üretici için bir taban fiyat belirlenmesi anlamına da geliyor..

Hayvanını ESK kombinalarında kestiren üreticilere ödenen erkek sığır başına 2 bin 500 lira destek ödemesi süresinin yıl sonuna kadar uzatılmıştı.

Bu kapsamda sığırların kesimi ve satışı, ESK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde yapılıyor. Yıl sonuna kadar uygulanan destekleme kapsamında yapılan ödemeler için gerekli kaynak, Tarım ve Orman Bakanlığının 2022 yılı tarımsal destekleme bütçesinden karşılanıyor. Üreticiler kesim randevularını e-devlet üzerinden alabiliyor.

Et ve Süt Kurumu (ESK), 3 ay önce kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yaptı. ESK’da sığır bonfilenin kilosu 154 liradan 228 liraya, sığır pirzolanın kilosu 103 liradan 152 liraya, sığır kontrfilenin kilosu 98 liradan 145 liraya, sığır biftek-rostonun kilosu 79 lira 50 kuruştan 117 lira 50 kuruşa, sığır kuşbaşının kilosu 62 lira 50 kuruştan 92 liraya ve sığır kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya çıkmıştı.

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön