27 / 04 / 2024

Euro Dolar karşısında kan kaybediyor!

Euro Dolar karşısında kan kaybediyor!

Euro, son dönemde dolar karşısında kan kaybetmeye başladı. Euro cephesinde neler oluyor? İşte detaylar!



Dolar endeksi bugün yani 5 Temmuz Salı günü 106,24 seviyesine çıkarak son 20 yılın zirvesini zorladı. Endeks son 14 aylık yükseliş döneminde sadece 2 ayı az bir düşüş ile sonlandırdı ve bu yıl %11 primlendi. Doların gelişmiş ülke paraları karşısındaki ortalamasının artmasında Fed kararının sıkı para politikasına geçmesi ve bu nedenle hem faiz artırıp hem de piyasadaki tahvil alımını sonlandırmasının etkisi büyüktür. Euro cephesinde de düşüş hız kazanarak ilerlerken,  EUR/USD 5 Temmuz Çarşamba günü %1 üzeri değer kaybederk 1,0281’i gördü. Bu seviye Aralık 2022 sonrası görülen en düşük seviyeye ulaşmış oldu. Paritenin bu yılki kaybı da %9,5’i buldu. ABD’de 41 yılın zirvesine çıkan enflasyon nedeniyle Fed faiz artışını kuvvetlendirirken Euro tarafında ise rekor seviyeleri gören enflasyona karşın ECB, bu ay 25 baz puanlık faiz artışıyla sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Fakat piyasalar azalan ticaret ve daralan sektörlerin desteklenmesine hedefine karşın enflasyonun %2 hedefinin çok üzerinde olmasına ECB’nin daha keskin yaklaşması gerektiği görüşü hakim. ECB ve Fed politikalarındaki ayrışma ve bölgede zayıflayan verilerin etkisi ile paritedeki düşüş de hızlandı.

5 TEMMUZ SALI 2022 DOLAR VE EURO NE KADAR?

Piyasaların ikinci gününde yani 5 Temmuz Salı günü, dolar ve eurodaki yakından izleniyor. Dolara dair 5 Temmuz güncel rakamlar şöyle; dolar güne yükselişle başlamasının ardından 16,89 seviyelerinde işlem görmeye devam etti. Dün yükseliş eğiliminde olan dolar günü önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,3 üzerinden 16,8158’ten kapattı. 5 Temmuz Salı günü saat 10.15 itibarıyla önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,4 artışla 16,8870’ten işlem gördü.  Euro’ya TL cinsinden bakıldığında dolarla aynı anlarda yüzde 0,2 değer kazanarak 17,5650'den işlem gördü. 

Seyyanen zam ne demek? Seyyanen zam nedir? Seyyanen zam kimlere yapılır?

Benzine zam yapılacak mı? Benzin zammı geri mi çekildi? 6 Temmuz’da benzine zam yapılacak mı?

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 5 Temmuz Salı 22 ayar bilezik kaç TL?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön