26 / 04 / 2024

Euro, TL karşısındaki en yüksek seviyesini gördü! Kenarda köşede Euro'su olanlar dikkat! 

Euro, TL karşısındaki en yüksek seviyesini gördü! Kenarda köşede Euro'su olanlar dikkat! 

Euro, bu hafta dolar karşısında yüzde 1,7 primlendi ve parite 6 hafta süren kayıptan sonra bu haftayı yükselişle kapatmak için hazırlanıyor.



Euro, bu hafta ECB yetkilileri tarafından yapılan açıklamaların ardından destek buldu. Üyeler Temmuz ayındaki toplantıda faiz artışına başlanmasının uygun olduğuna ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Minimum 25 baz puanlık bir faiz artışına gidilmesi öngörülen toplantı için 50 baz puanlık artış olasılığıda fiyatlanıyor. 

Euro, TL karşısındaki en yüksek seviyesini gördü! Kenarda köşede Euro su olanlar dikkat! 

Bugün Almanya’dan açıklanan ÜFE, yüzde 33.5 ile zirveyi gördü ve bu rekor seviye bölgedeki ekonomiye dair yavaşlama tedirginliklerinin artmasını sağladı. 

Euro tarafında beklentilerle yaşanan artışla paritenin dün ve bugün 1,06 seviyesini test ettiği görüldü. Paritede gelecek tepki alımlarında 1,07 – 1,0760 aralığı 25 Nisan tarihinde hız kazanan düşüşten hesaplandığında ilk direnç bölgesi olarak belirtiliyor. 

Investingcom'un aktardığına göre; Euro'daki değerlenmeye ek Türk Lirası'nın da değer kaybetmesiyle EUR/TRY bu hafta yüzde 4 primlendi ve kur 16,93’e yükselerek 20 Aralık tarihindeki zirvesinin ardından en yüksek seviyeye ulaştı. 

Dolar 16'ya merpen dayadı! Dolar bugün ne kadar oldu, son durum ne?

Bitcoin kritik seviyede oynuyor! Bitcoin'de yükseliş devam edecek mi?

Altın kahini altın için yangın alarmı verdi: Vakit geliyor, hazırlığınızı yapın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön