25 / 04 / 2024

Ev başvurusu yapan arsa için başvurusu yapabilir mi? İşte kafaları karıştıran soruların yanıtı

Ev başvurusu yapan arsa için başvurusu yapabilir mi? İşte kafaları karıştıran soruların yanıtı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "İlk Evim İlk İş Yerim" projesiyle ilgili kamuoyunda yanlış olarak ifade edilen doğru bilgileri paylaştı.



6: Yanlış - Aynı haneden eşler arsa ve iş yeri için başvuru yapabilir.

Doğru - Gençler hariç (18 yaşını doldurmuş) aynı haneden eşler başvuru yapamaz, yapması halinde tüm başvurular geçersiz sayılır.

7: Yanlış - Evi olan arsaya başvurabilir.

Doğru - Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin, eşinin ve ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması gerekmektedir. İş yeri olan kimseler arsaya başvurabilir.

8: Yanlış - Hisseli konut, arsa ya da tarlası olan başvuramaz.

Doğru - Hisseli konut, arsa veya tarlası olanlar arsa başvurusu yapabilir. Apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şarttır.

9: Yanlış - Arsa kurasında hak sahibi olanlar, arsa tahsisinin ardından istediği zaman konutunu yapmaya başlayabilir.

Doğru - Müstakil arsalar üzerine, arsa tahsis tarihinden itibaren ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2. yılda nüve kısmının tamamlanması şarttır. Müşterek arsa için müracaat edenler, tapu senedinin tarihinden itibaren en geç bir yıl içinde konutunu yapmaya başlamaları ve önceden tespit edilen plana göre tüm bloklar için zemin kat taban döşeme seviyesini en geç 2 yıl içinde bitirmeleri şarttır.


Geri Dön