23 / 04 / 2024

Ev fiyatları uçtu! Gayrimenkulde yeni trend hisseli konut almak

Ev fiyatları uçtu! Gayrimenkulde yeni trend hisseli konut almak

Fahiş şekilde artan ev fiyatları sebebi ile emlak sektöründe yeni bir yöntem ortaya çıktı. Artık insanlar, arsa satışlarında genellikle görülen hisseli konut satışlarını tercih ediyor. İşte detaylar…



Günümüzde genellikle arsa satışlarında gördüğümüz, konut satışlarında ise 1980’li yıllarda genellikle uygulanan hisseli yani metrekareli konut satışları, fahiş şekilde artan ev fiyatları ve kiraları sebebi ile yeniden gün yüzüne çıktı.

Dünya’dan Leyla İlhan’ın haberine göre; modelin son zamanlarda özellikle yabancılar tarafından vatandaşlık amacı ile ev alımlarında kullanıldığı ifade ediliyor. Bunun haricinde ise otellerin ve apartların konuta dönüşümüne izin veren yasanın ardından ise hisseli satışların daha da artacağı öngörülüyor.

Konuyla ilgili de konuşan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Sektörde hisseli şekilde konut ve arazi satın alma çok uzun zamandır uygulanan bir sistem. 40 senedir de hisseli satış söz konusu. Daha önceden ruhsat ve kat irtifakı kurulamayan konutlarda hisseli satış olurdu. 80’li yıllarda çoğu konut hisseli satıştır. Hisseli satışın devam etmesi ile birlikte yabancıların konut alımında ev alıp vatandaşlık edinme söz konusu ise 1-2 milyon dolarlık bir konuta 2-3 kişi hisseli konut alımına girip ortak oluyorlar, bu vesile ile oturum ve vatandaşlık iznini bir daire ile alabiliyor ve hissedar olabiliyorlar. Bunun herhangi bir sakıncası da yok” ifadelerini kullandı.

Ev fiyatları uçtu! Gayrimenkulde yeni trend hisseli konut almak


Geri Dön