24 / 04 / 2024

Ev fiyatları yüzde 60 arttı! Maliyet yükselişleri durdurulmalı!

Ev fiyatları yüzde 60 arttı! Maliyet yükselişleri durdurulmalı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut fiyatlarındaki artışı ve sebeplerini kaleme aldı. İşte Alaattin Aktaş'ın o yazısı...



KONUT FİYATLARINI MALİYETLER ARTIRIYOR

"2019 yılında konut fiyatları yüzde 10 artmış. Konut maliyetindeki artış da hemen hemen aynı düzeyde, yüzde 10.8. O yıl satılan konutların yüzde 3.4’ünü yabancılar almış" açıklamasında bulunan Alaattin Aktaş, 2021'de inşaat maliyetlerinin yüzde 68, konut fiyatlarının yüzde 60 oranında arttığını aktardı. Bu dönemde toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3.9 oldu. 

2019 ve 2021'de yabancı paylarının hemen hemen aynı olduğuna vurgu yapan Aktaş, maliyet ve fiyat artışının yüzde 10’ardan yüzde 60’lara ulaştığının altını çizdi. 

Ev fiyatları yüzde 60 arttı! Maliyet yükselişleri durdurulmalı!

Sorunun maliyet yükselişi olduğunu dile getiren Aktaş, "Konut fiyatları ve inşaat maliyetlerinin yıllık bazda nasıl paralel bir artış sergiledikleri tabloda çok açık bir biçimde görülüyor" açıklamasında bulunarak, 2021'in başından bugüne her ay maliyetlerin ve ev fiyatlarının yükseldiğini belirtti. 

Maliyetlerde yaşanan yükselişlerin durulmadığı sürece ev fiyatlarındaki yükselişin de yavaşlamayacağına dikkat çeken Alaattin Aktaş, yabancıya konut satışı kısıtlamasının çözüm olmayacağını dile getirdi.

İstanbul'da Türklere kiralık ev verilmiyor mu? Kiralık evlerde fazla para veren kazanıyor!

İstanbul'da sahibinden tartışılacak kiralık daire ilanı! Türk müşteriye uygun değil

İstanbul'daki emlak ilanını görenler, gözlerine ovuşturup bir daha baktı ama yine de inanamadı

Yabancıya konut satışı yasaklanmalı mı? 


Geri Dön