25 / 04 / 2024

Ev sahibi kira sözleşmesine uymazsa ne olur?

Ev sahibi kira sözleşmesine uymazsa ne olur?

Kiracılar tarafından en çok sorulan sorulardan biri de “Ev sahibi kira sözleşmesine uymazsa ne olur?” olmaktadır. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!



EV SAHİBİ KİRA SÖZLEŞMESİNE UYMAZSA NE OLUR?

Bir ev kiralandıktan hemen sonra kiracının çeşitli sorumlulukları bulunmaktadır. Kiracı bu sorumluluklara eğer uymaz ise ev sahibi, kiracıya ihtar çeker ve akabinde bu süreç içinde evden çıkarılmaya kadar varabilir. Kiracının ilk yükümlülüğü, kira sözleşmesine uygun bir biçimde kirasını belirlenen zamanda ödemekle yükümlüdür.

KİRASINI DÜZENLİ ÖDEYEN KİRACI NASIL ÇIKARILIR?

Kirasını düzenli ödeyen kiracıyı tahliye etmek, çıkarmak çok kolay değildir. Bu şartlar altında kiracıyı evden çıkarmak pek mümkün gözükmemektedir. Ancak bazı istisnalar vardır ve bu durum da “Kiraya verenin ya da yeni malikin gereksinimi doğrultusunda tahliye” durumudur. Bu durumda kiracının tahliyesi dava yolu ile mahkemeden istenebilir.

EV SAHİBİ ZORLA KİRACIYI EVDEN ÇIKARABİLİR Mİ?

Ev sahipleri, kira sözleşmesi devam ettiği müddetçe kiracıyı istediği zaman evden çıkaramaz. Haklı nedenler bulunuyorsa öncelikle kiracıya ihtarname çekilmesi uygundur. Bir yılda iki ihtarname gönderilen kiracı için tahliye kararı çıkarılabilir.

EV SAHİBİ İSTEDİĞİ ZAMAN EVDEN ÇIAKRABİLİR Mİ?

Ev sahipleri, sözleşme devam ettiği müddetçe kiracıyı istediği zaman evden çıkaramaz. Haklı gerekçeler bulunuyorsa öncelikle kiracıya ihtarname çekilir. Bir senede iki ihtarname gönderilen kiracı için tahliye kararı çıkma ihtimali bulunmaktadır.

1 YILLIK KİRA SÖZLEŞMESİ BİTİİNCE EV SAHİBİ KİRACIYI EVDEN ÇIKARABİLİR Mİ?

Ev sahibi kira sözleşmesinin bitim süresine dayanarak, kiracıyı tahliye etme hakkına sahip değildir. Ancak kanunda yer alan, sayılan tahliye sebeplerinin varlığı meydana gelirse, kiracının evden çıkarılması mümkündür.

KYK bursuna dair merak edilenler! KYK ilk 100 bursu ne kadar 2022?

Hesabınızda 7.500 TL olabilir! Hemen çekin yoksa o para bankanın olacak! İşte detaylar!


Geri Dön