29 / 03 / 2024

Evini yabancıya kiraya verenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Evini yabancıya kiraya verenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Kirasını geç ödeyen, konuta zarar veren, komşularıyla iyi geçinmeyen, kirayı ödemeden ülkeden giden bazı yabancı kiracılar son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki ev sahipleri bu durumla karşılaşırsa ne yapabilir? 



’Noter huzurunda yapılmalı’

Yabancıların kiralamalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, yabancı bir ülke vatandaşına kiralama yapılması durumunda kira sözleşmesinin noterde yapılmasının zorunlu olduğunun altını çizdi.

"İlk kez ikamet izni alacak olan yabancıların göç idaresine verecekleri belgelerde, bu noter onaylı kira kontratını ibraz etmeleri gerekiyor" ifadelerini kullanan Hakan Akdoğan, kira kontratına noter tarafından onay verilebilmesi için tarafların burada bir araya gelmesinin gerekli olduğunun altını çizdi. 

Evini yabancıya kiraya verenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Bunun için pasaport tercümesinin gerektiğine dikkat çeken Hakan Akdoğan, "Kira sözleşmesine mutlaka pasaport numarası yazılması, pasaport örneği de alınmalıdır. Türkçe bilmeyen taraf varsa, yeminli tercüman eşliğinde bu kira sözleşmesinin yapılması gerekiyor" açıklamasında bulundu. 

Akdoğan, tercümanın kira süresine ve başlangıç tarihine ilişkin maddeleri kiracıya da doğru olarak aktarmasının gerekli olduğunu vurguladı. 


Geri Dön