28 / 03 / 2024

Evlerde elektrik faturalarını düşürecek yakıtı sıfırlayan sistem Türkiye'de

Evlerde elektrik faturalarını düşürecek yakıtı sıfırlayan sistem Türkiye'de

Artan enerji fiyatları nedeniyle hane halkının en önemli gider kalemi haline gelen ısınma ve enerji sorununa çare olacak yeni bir ev konsepti Türkiye'de uygulanmaya başladı. Pasif ev olarak adlandırılan sistemde kalorifer kullanılmıyor.



Dünyada son iki yılda pandemi ve savaş nedeniyle oluşan enerji ve akaryakıt sıkıntısı evlerde ve sanayide kullanılan doğal gaz başta olmak üzere ısınma ve enerji giderlerini katladı. Doğal gaz fiyatları rekor tazelerken, varil petrolün fiyatı savaş yüzünden oluşan arz problemleri nedeniyle 139 dolara kadar çıktı. Enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle tüketicilerin alternatif arayışları düşük enerji kullanımıyla öne çıkan pasif evleri ön plana çıkardı. Pasif evler olarak adlandırılan sistem sıtma ve soğutmada standart binalara oranla yüzde 90’a varan nerji ev yakıt tasarruf sağlıyor.

Pasif evler, sıfırdan inşa edilebileceği gibi, mevcut evler de standartlara uygun projelerle pasif evlere dönüştürülebiliyor.

Bu kapsamda inşa edilen Erk House isimli proje, sürdürülebilirlik ve enerji kazanımı ilkeleri esas alınarak inşa edilen ilk proje olma özelliği taşıyor. Pasif Ev Enstitüsü’nün standartlarına uygun olarak tasarlanan projede, pencereler, pasif evlerde enerji verimliliğini sağlamanın ve bu sayede ekolojik ayak izini en aza indirmenin temel unsurlarından biri olarak öne çıkıyor. Pencerelerin kalitesini ve işlevini, kullanılan sızdırmazlık malzemesi belirliyor. Erk House projesinde kullanılan illbruck TP654 çok fonksiyonlu akıllı şişen bantlar, tamamen enerji tasarrufu ilkeleri göz önünde bulundurularak pasif evler ve net sıfır karbon emisyonu odaklı ev uygulamaları için geliştirilmiş. Pencere ve kapıları şiddetli yağmurlara karşı sızdırmaz hale getirmek için kullanılan ve ısı ve ses yalıtımı sağlayan TP654 şişen bantlar, hava geçirmezlik değeriyle piyasadaki muadillerinden iki kat daha iyi performans gösteriyor. Kolay kullanımlı bir ürün olan ve silikon gibi ek uygulamalara ihtiyaç duymayan akıllı şişen bantlar, pasif ev projelerinin standartlara uygun gerçekleştirilebilmesi için hızlı ve çevreci bir çözüm sunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön