19 / 04 / 2024

EYT düzenlemesinde flaş gelişme! Emeklilikte yaşa takılanlar için yaş şartı değişiyor mu?

EYT düzenlemesinde flaş gelişme! Emeklilikte yaşa takılanlar için yaş şartı değişiyor mu?

Son zamanların en merak edilen düzenlemesi emeklilikte yaşa takılanlar için nefesler tutuldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Emeklilikte Yaşa Takılanlara yönelik düzenleme ile ilgili son toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. İşte detaylar...



EYT düzenlemesinde flaş gelişme! Emeklilikte yaşa takılanlar için yaş şartı değişiyor mu?

Sabah'ta yer alan detaylara göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin düzenlemeyle ilgili Külliye'de dün, toplantı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay başkanlığındaki toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli,AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı katıldı.

YAŞ ŞARTI DEĞİŞİKLİĞİ KİMLERİ KAPSAYACAK?

Toplantıda EYT düzenlemesine yönelik son durum değerlendirildi. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, dün gerçekleştirilen toplantı sonrası bir son dakika gelişmesi yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırladığı EYT taslağı, gerçekleşen 3'lü zirvede masaya yatırıldı. Özellikle patron tarafından gelen talep dikkate alındı.

"2 milyon kişinin bir anda emekli edilmesinin patron ve bütçe üzerinde ağır yük oluşturacağı" iddiasıyla yaş şartı tekrardan gündeme geldi.

Kadınlarda 48 erkeklerde ise 50 yaş koşulu konuşulan yaş aralıkları oldu.

Önceki düzenlemede yaş şartı bulunmazken, konuya dair son kararın 12 Aralık 2022 tarihindeki bakanlar toplantısında verileceği ifade ediliyor.

EYT düzenlemesinde flaş gelişme! Emeklilikte yaşa takılanlar için yaş şartı değişiyor mu?

EYT 2022 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Gerçekleştirilen toplantıda EYT düzenlemesine ilişkin son durum değerlendirildi. Düzenlemenin ilerleyen günlerde TBMM Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

EYT YASASI İÇİN 1 OCAK 2023 TARİHİ MİLAT SAYILACAK!

Bu senenin ikinci yarısında çalışmaları hızlanan EYT düzenlemesinin Aralık ayında Meclis'e gelmesi bekleniyor. Kamuoyunda 'emeklilikte yaşa takılanlar' olarak bilinen vatandaşlardan ilk etapta 1,6 milyonu aşkın kişi emekli sayılacak. EYT yasasının geçerlilik tarihinin ise 1 Ocak 2023 olarak düzenlenmesi bekleniyor. 

e-Devlet'ten başvurana 2.500 TL'lik destek verilecek! Başvurusu onaylanan PTT'den hemen alacak!

Emeklilere yeni yıla girmeden önce son fırsat! Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası tek tek açıkladı! 10 bin TL alan...

Aralık ayında hesaplara peş peşe 1250 TL yatacak! Aile destek ödemesinden kimler faydalanacak?


Geri Dön