25 / 04 / 2024

EYT ve asgari ücrette son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin tarih verdi

EYT ve asgari ücrette son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, neredeyse tüm Türkiye’yi ilgilendiren asgari ücret, EYT ve kadroya girecek işçiler hakkında açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar…



"ARALIK AYINDA YENİDEN ASGARİ ÜCRETİ DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Önümüzdeki aralık ayında tekrar asgari ücreti değerlendireceğiz. Enflasyonun tahribatını değerlendirerek kararımızı duyuracağız. 3600 düzenlemesi ile ilgili yaklaşık 6 milyon çalışanın hayatlarını düzenleyecek ciddi bir reforma imza attık.

EYT AÇIKLAMASI: ÇÖZÜM AŞAMASINA GELDİK

EYT sorunu emeklilik ile ilgili bir sorun, yaş ile ilgili bir problemdi. Emeklilik yaşının yükseltilmesi ile ilgili problemdi, çözüm aşamasına geldik. Onunla ilgili olan dosyayı tamamladığımızda kamuoyu ile paylaşacağız.

696 ile ilgili işçilerin problemleri var, onun çözülmesi daha kolay bir şekilde. Hazırlıkları tamamlandı, 90 bin civarında işçi kapsam dışında kaldı. O kişilerin kamuya, kadrolu olarak geçmesi konusunda çalışmaları bitirdik. Onun da uygulamaya sokulacağının haberini duyurmak isterim. Türkiye dünyanın yaşadığı krizlerin etkisi altında ama tüm bunların yanında Türkiye insanlık için çok önemli adımlar attı.

Bizim toplu sözleşmeler ile bütün sendikacıların bize söyledikleri bir şey var: Toplu sözleşmede elde etmiş olduğumuz ücreti sonuna kadar elde etmek istiyoruz. Bu haklı bir istektir. Bu konuda da Maliye ve Ekonomi Bakanı ile görüşmelerimiz var. Vergideki oynaklığın düzenlenmesi gerekir, bu konu ile ilgili Bakan Beyle görüştüm, olumlu olduğunu söyleyebilirim.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL

Sözleşmeli personel meselesi, basında yer almıştı. O doğru değil, Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmedi. Hazırlığımızı yaptık, Sayın Cumhurbaşkanımız ile değerlendirmeyi yaptıktan sonra kamuoyu ile paylaşırız.

Çıkacak reel enflasyon nedir, ona göre değerlendirmede bulunacağız. Aralık ayında ortaya çıkan tabloya göre değerlendirmeyi gerçekleştireceğiz.

EYT ve asgari ücrette son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin tarih verdi

Ekim ayında herkes balık yiyecek! Balık fiyatları ile ilgili flaş gelişme!

Yerli malı Oppo A16’ya indirimli fiyat ile sahip ol! 23 Eylül 2022 fiyat listesi

Antteras Nev Projesi 12 soruda tüm detaylarıyla!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön