18 / 04 / 2024

Eyüpsultan'daki Barış Manço Parkı arazisinin satılması talebi reddedildi!

Eyüpsultan'daki Barış Manço Parkı arazisinin satılması talebi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İstanbul Eyüpsultan'da yer alan Barış Manço Parkı arazisinin satılması talebini reddetti.



İstanbul Avrupa Yakası Eyüpsultan Akşemsettin Mahallesi'nde yer alan Barış Manço Parkı'nın arazisinin satılmasına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğünün teklifi meclis gündemine geldi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, gerçekleştirilen oylama öncesi açıklamalar yapan AK Partili Eyüpsultan Meclis Üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin parkı satmaya çalıştığını dile getirerek mahalle halkının uzun zamandır nöbette olduğunu kaydetti.

Bölgede başka park olmadığını kaydeden Gürbüz, "CHP seçmeni arkadaşlar da parkları yıkılmasın diye 10 gündür nöbet tutuyor. Orada siyaset yapan bütün arkadaşlar tepki koyduktan sonra İBB geri adım attı. İBB diyor ki ‘parkın içerisinde imarlı alan var’. 20 yıldır var o imar durumu ama niye bir şey yapılmadı? Çünkü orada bir park var ve dokunulmadı. Daire başkanlığı nereyi sattığını bilmiyor. Barış Manço Parkı, 7'den 77'ye bütün insanların nefes aldığı, mutlu olduğu bu park satılacaktı" şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce Yeşilpınar'da yer alan Gençlik Parkı'nı yerle bir ettiğini ve Eyüpsultan Belediyesine tahsisli Osmanlı Parkı'ndaki çalışmaları engellediğini dile getiren Gürbüz, "Eyüpsultan'da İBB yönetiminin parklarla ilgili takıntısı var. Ne istiyorsunuz Eyüpsultan’ın parklarından? 3-4 tane parkımız var ve onları da almaya çalışıyorsunuz" dedi.

Eyüpsultan daki Barış Manço Parkı arazisinin satılması talebi reddedildi!

CHP’li Eyüpsultan Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar, ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, parkın imar planlarında konut alanı şeklinde görüldüğünü dile getirerek, müdürlükle gerçekleştirdiği görüşmede kararın sehven gönderildiğinin kendisine bildirildiğini dile getirdi.

Söz konusu olan alanın park olarak kalacağını dile getiren CHP’li Eyüpsultan Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar, Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendilerinin de teklifi reddederek Akşemsettin'de hizmet kalitesinin artması amacıyla çalışacaklarını dile getirdi.

Konuşmalardan sonra Emlak Müdürlüğünün söz konusu park arazisinin satış teklifi, komisyon görüşü doğrultusunda meclisteki tüm partilerin oy birliğiyle reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğünün Eyüpsultan'da yer alan taşınmazların satışına ilişkin teklifleri de mecliste masaya yatırıldı.

Komisyon, Eyüpsultan'da yer alan taşınmazların kentsel dönüşüm ve riskli yapıların tasfiyesinde değerlendirilmesi şeklinde görüş bildirdi.

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, parti olarak 3 maddede belirtilen taşınmazların satış talebine kendilerinin de ret oyu vereceğini duyurdu.

Emlak Müdürlüğünün konu ile ilgili satış talepleri de mecliste oy birliğiyle reddedildi.

İBB Meclisi'nde Beykoz Millet Bahçesi tartışması!


Geri Dön