27 / 04 / 2024

Fahrettin Koca: Lefkoşa'ya 500 yataklı hastane inşa edilecek!

Fahrettin Koca: Lefkoşa'ya 500 yataklı hastane inşa edilecek!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün açılışı gerçekleşen KKTC Lefkoşa Acil Durum Hastanesi açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Koca açıklamasında yakın zamanda Lefkoşa'da 500 yataklı hastane inşa edileceğini belirtti.



KKTC Lefkoşa Acil Durum Hastanesi dün gerçekleşen tören ile hizmete açıldı. Törene katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane hakkında açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan haber göre; Koca yaptığı açıklamada, yakın zamanda şehir içerisinde 500 yataklı hastane inşa edileceğini dile getirdi. 

Çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Koca, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 500 yataklı olarak planlanan Lefkoşa Hastanesinin proje ihalesi 9 Ekim'de yapıldı. Yapım ihalesi kısa sürede tamamlanarak inşaatına başlanacaktır. Bu süre zarfında arazinin imar, mülkiyet ve altyapı sorunları da çözülecektir. Modern mimari anlayışı ile tasarlanmış, her türlü tanı, teşhis ve tedavi birimlerini bünyesinde barındıran, Kıbrıs Türk halkına hak ettiği konforu yaşatarak sağlık hizmetinin sunulacağı bir hastane olacaktır" şeklinde konuştu.
 

KKTC Lefkoşa Acil Durum Hastanesi açıldı!


Geri Dön