25 / 04 / 2024

Fatih Şen: Günübirlik ev kiralamayın!

Fatih Şen: Günübirlik ev kiralamayın!

Bozyazı Turizm derneği Başkanı Fatih Şen kayıtdışı, kaçak günübirlik ev kiraya verenleri uyardı. Şen, ''Günübirlik ev kiralayanlara da kimAnchorlik bildirimi zorunluluğu bulunmaktadır'' dedi.



Bozyazı Turizm derneği Başkanı Fatih Şen, Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte güvenlik zaafiyeti yaratan kayıtdışı günübirlik ev kiraya verenlere uyarılarda bulundu.

Anamur Ekspres Gazetesi'nde yer alan habere göre; ''678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında, günübirlik ev kiralayanlara da kimlik bildirimi zorunluluğu bulunmaktadır" diye uyaran Şen, yaptığı açıklamada "Günlük kiralık ev işletmeciliği yapan firma sahibinin öncelikle bağlı bulunduğu belediyeye beyanda bulunması ve müsaade alması gerekiyor. Bu izin önce işletme sahibinin esnaf odasına kayıt olması, vergi açılışı yaptırması ve günlük kiralık ev hizmeti sunduğu dairelerin iskanlı bir binada olması gerekiyor. Ayrıca ticari bir işletme gibi işlem görecek olan bu dairenin bulunduğu binadaki tüm kat maliklerinin oy birliği ile sizin orada bir işletme açmanıza izin vermiş olması gerekiyor. Bu kuralları yerine getirmeyen kaçak yapanlar a ise büyük yükümlülükler getiriliyor. Kanuni yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere ise  5.000 TL ile -15.000 liraya varan cezalar verilmektedir'' ifadelerini kullandı.


Geri Dön