26 / 04 / 2024

Fehmi Demirten yeniden Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı oldu!

Fehmi Demirten yeniden Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı oldu!

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin 2'nci olağan genel kurulunda tek liste ile yapılan seçimlerde Fehmi Demirten yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. Demirten, Bizler 2011 yılında müteahhitler olarak bu birliği oluşturduk, bir araya geldik dedi...



Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin 2'nci olağan genel kurulunda tek liste ile yapılan seçimlerde Fehmi Demirten yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. Divan başkanlığını Metin Karaman'ın yaptığı kongrede açılış konuşmasını yapan Demirten, "Bizler 2011 yılında müteahhitler olarak bu birliği oluşturduk, bir araya geldik. Tabii ki bu genel kurullar yeni bir heyecan kazanma günleridir. Buradan aldığımız katılım ve ivme ile destek ile daha güzel işler yapma noktasında azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Derneğimizin kuruluşunda sayımız 20'lerde idi şimdi 100'lerdeyiz. Bu sayıyı artırmak tabii ki mümkün ama asıl önemli olan meslekte kaliteyi artırmak ve korumaktır" dedi. 


İstihdama destek

İnşaat sektörünün 60'a yakın sektörle ilişki içinde olduğunu belirten Demirten, "İnşaat birçok sektörün lokomotifidir. Bu nedenle de istihdama katkısı büyüktür. TÜİK verilerine göre Denizli'de 2012'de kilometrekareye 81 kişi düşerken, 2013'te 82 kişi düşmektedir. Denizli nüfusu 2012'de yüzde 8.7 oranında artarken, 2013 yılında yüzde 13.5 artmıştır. Bu veriler de gösteriyor ki inşaat sektörünün Denizli'de önü açıktır. Önümüzdeki yıllarda sektörü hızla büyüyerek şehrimizin istihdam konusunda lokomotifi olacaktır" diye konuştu. Konuşmaların ardından başkanlık seçimine geçildi. Tek liste ile seçime giren mevcut başkan Fehmi Demirten, oy birliği ile yeniden başkanlık görevine seçildi. Yeni yönetim kurulunda Fehmi Demirten, İbrahim Şenel, Veli Aytuğ, Süreyya Kaya, Server Munis, Ahmet Haybat, Ertan Büyükdağ, Erkay Ercan, Hüseyin Civan, Mahmut Karamanoğlu yer aldı. 


HASAN DURNA/Yeni Asır


Geri Dön