20 / 04 / 2024

Fiyat İstikrarı Komitesi, enflasyon ve konut fiyatlarını masaya yatırdı! Önlem alınacak!

Fiyat İstikrarı Komitesi, enflasyon ve konut fiyatlarını masaya yatırdı! Önlem alınacak!

Fiyat İstikrarı Komitesinin 6'ncı toplantısı dün Bakan Nebati'nin önderliğinde gerçekleşti. Toplantıda enflasyon ve konut fiyatları masaya yatırıldı. İşte ayrıntılar...



Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre toplantıda güncel enflasyon gelişmeleri ve son zamanlarda enflasyona etki eden unsurlar masaya yatırılırken, başta gıda ürünlerinde olmak üzere arz güvenliğini güçlendirilen stratejik ürünlere yönelik çalışmalar ve konut piyasasına yönelik alınan önlemler dâhilinde gelinen son durum yorumlandı.

Bakan Nebati, gıda ve enerji fiyat istikrarı için alınan beş önlemi açıkladı!

Komite, önümüzdeki ekim dönemine yönelik tarımsal ürünlerin temel girdilerde arz ve talep dengesinin korunmasına; konut piyasasında fiyat mekanizmasını bozan adımlara karşı alınabilecek tedbirler üzerinde çalışılmasına; ayrıca Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında ithalata bağımlılığı azaltıcı yatırımlara hız vermek ve üretim, ihracat ile istihdamı artırmak amacıyla Organize Sanayi Bölgelerinin geliştirilmesine ve desteklenmesine dönük çalışmalar yapılmasına karar verdi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön