26 / 04 / 2024

Fiyat İstikrarı Komitesi, enflasyon ve konut fiyatlarını masaya yatırdı! Önlem alınacak!

Fiyat İstikrarı Komitesi, enflasyon ve konut fiyatlarını masaya yatırdı! Önlem alınacak!

Fiyat İstikrarı Komitesinin 6'ncı toplantısı dün Bakan Nebati'nin önderliğinde gerçekleşti. Toplantıda enflasyon ve konut fiyatları masaya yatırıldı. İşte ayrıntılar...



Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Nebati, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, toplantıda alınan kararlara alakalı bilgilendirme yaptı. Bakan Nebati, "Gıda ürünlerinde arz güvenliğini güçlendiren stratejik ürünlere ilişkin çalışmalar ile konut piyasasına yönelik alınan tedbirleri değerlendirerek organize sanayi bölgelerinin geliştirilmesi için adımların atılması konusunda karar kıldık." dedi.

Toplantıyla alakalı Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada da Komite toplantısında güncel enflasyon gelişmelerinin ve son dönemde enflasyona etki eden unsurların ele alındığı kaydedildi.

Bakan Nebati açıkladı! İşte enflasyonun düşeceği tarih!

Başta gıda ürünlerinde olmak üzere arz güvenliğini güçlendirilen stratejik ürünlere yönelik adımlar ve konut sektörüne yönelik olarak alınan tedbirler dahilinde gelinen son durumun analiz ediliğini bildiren açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

"Komite, önümüzdeki ekim dönemine yönelik tarımsal ürünlerin temel girdilerde arz-talep dengesinin sağlanmasına, konut piyasasında fiyat mekanizmasını bozan adımlara karşı alınabilecek tedbirler üzerinde çalışılmasına, ayrıca Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında ithalata bağımlılığı azaltıcı yatırımlara hız vermek ve üretim, ihracat ile istihdamı artırmak amacıyla organize sanayi bölgelerinin geliştirilmesine ve desteklenmesine yönelik adımların atılmasına karar vermiştir."

EDİTÖR NOTU: Bu haber 10 Ağustos 2022 tarihinde saat 11.34'te yazıldı. An itibarıyla dolar 18 lira 2 kuruş, euro 18 lira 40 kuruş, altının gramı ise bin 45 lira 54 kuruş değerindedir. 

Haziran ayı işsizlik rakamları açıklandı! Bir önceki aya göre fark var!
İnşaat maliyetleri haziranda tavan yaptı! Rekor artış inşaat sektörünü salladı
BİM 16 Ağustos Salı aktüel ürünler kataloğu açıklandı! Hemen bakın! 16 Ağustos 2022 fiyat listesi
KİPTAŞ Karanfilköy projesi için Mesa ile anlaştı! Dev proje Aralık'ta başlıyor!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön