29 / 03 / 2024

Fuat Oktay: İş yeri kira stopaj oranında indirim yaptık!

Fuat Oktay: İş yeri kira stopaj oranında indirim yaptık!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 2021 yılı bütçe planını sundu. Oktay, bütçe sunumu sonrası yaptığı açıklamada pandemi döneminde iş yeri kira stopajlarında indirim yapıldığını açıklandı. 



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi sunumunda Kovid-19 salgınına yönelik ekonomik tedbirlerle ilgili bilgi verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Oktay yaptığı açıklamada dünyayı olumsuz etkileyen kovid-19 salgın dönemini en az hasarla atlatmak için çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi 

Kovid-19 salgınının ekonomideki olumsuz etkilerini azaltmak için yapılan çalışmaları anlatan Oktay şu ifadelere yer verdi:

"Bu kapsamda 29,4 milyar lira vergi ödemesini ve 40 milyar lira sosyal güvenlik prim ödemelerini erteleyerek işletmeleri destekledik. Kovid-19 salgınının ekonomideki olumsuz etkilerini azaltmak için sektör odaklı birçok mal ve hizmetin KDV oranlarında ve iş yeri kira stopaj oranında indirim yaptık. Kredi Garanti Fonu limitini artırarak teminat sıkıntısı yaşayan işletmelerin finansmana erişimini sağladık. Vatandaşlara, esnaf ve firmalara Hazine destekli Kredi Garanti Fonu ile 306 milyar liralık kredi paketleri oluşturduk ve bu kapsamda Eylül 2020 itibarıyla toplamda 267,4 milyar lira kredi ödemesi yapıldı. Aylık geliri 5 bin liranın altında olan 8 milyona yakın vatandaşımıza 47,5 milyar lira bireysel ihtiyaç desteği verdik. 787 bin esnafımıza 29,9 milyar liraya yakın esnaf destek finansmanı tahsis ettik. 198 bin işletmemize 143 milyar lira işe devam finansmanı kullandırdık. 122 milyar lira tutarında kurumsal ve bireysel kredinin ertelemesini sağladık."

Turizm işletmelerinin kiraları 6 ay ertelendi 

Salgından en çok etkilenen sektörlerden turizmi desteklemek için de seyahat acenteleri ve seyahat rehberlerinin desteklenmesini ve konaklama tesisleri için kredi programlarının uygulanmasını sağladıklarını vurgulayan Oktay, Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı'nı ve turizm faaliyetlerinin yeniden başlatılmasıyla ilgili düzenlemeleri uygulamaya koyduklarını dile getirdi. Oktay, ek olarak işletmelerin kira ve kullanım haklarına ilişkin ödemelerin sürelerini 6 ay ertelediklerini ifade etti. Fuat Oktay, öte yandan, sağlıkla ilgili de yeni hastanelerin açılması için de çalışmaların yürütüldüğünü aktardı.
 

Kemal Kılıçdaroğlu: Kiralarda stopaj kaldırılmalı!


Geri Dön