28 / 03 / 2024

Fuzul Grup, 2021'de de yatırımlarına devam edecek!

Fuzul Grup, 2021'de de yatırımlarına devam edecek!

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, 2020 yılında grubun cirosunun önceki yıla göre yüzde 30 arttığını dile getirerek, salgın sürecinde dahi ara vermedikleri yatırımları ve çalışmalarını 2021 boyunca da sürdüreceklerini belirtti.



Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle 2020 yılının, tüm dünyada zorlu geçtiğini ve bu mücadelenin devam ettiğini, normalleşmeyle beraber atılan adımlar ve başlatılan kampanyaların gayrimenkul ve otomotiv sektörü ile ekonomiye çok olumlu katkı sağladığını söyledi.

Konut satışında yaklaşık olarak 1,5 milyon adetle tüm zamanların rekorunun kırıldığını dile getiren Akbal, "Küresel krize rağmen bugün geldiğimiz noktada Türkiye'nin bu süreci iyi yönettiğini, sektörel anlamda da emeklerimizin karşılığını aldığımızı söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

Mahmut Akbal, bu durumun 2021 yılına daha umutla bakmalarını sağladığını ifade ederek, bu mücadeleyi hep birlikte, dayanışma içerisinde kazanacaklarına inandıklarını, ülke ekonomisinin 2020 yılının  ikinci yarısında yakaladığı ivmeyi artıracağını dile getirdi.

Fuzul Grup'un 2020 cirosunun önceki yıla göre yüzde 30 arttığını dile getiren Akbal, konut satışlarında yabancının payının yüzde 21,7, yerlinin ise 78,3 olduğunu bildirdi. Akbal, salgın sürecinde dahi ara vermedikleri yatırım ve çalışmaları 2021'de sürdüreceklerini söyledi.

Fuzul Grup, 2021 de de yatırımlarına devam edecek!

- "Tüm şirketlerimizle aynı motivasyonla çalışmaya devam edeceğiz"

Mahmut Akbal, İstanbul Başakşehir projelerinin dördüncü etabı olan "Air Başakşehir"i satışa çıkardıklarını belirterek, FuzulEv tarafında, bir yandan şube ağını genişletmeye devam ederken diğer taraftan da çekilişlerle insanların ev hayalini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Yabancıya konut satışında Nevita olarak kurdukları ağın, geliştirdikleri network sayesinde Türkiye'ye "doğrudan" yatırım sağlamaya devam ettiğini belirten Akbal, 2021'de grup çatısı altındaki tüm şirketlerle çalışmalarına aynı motivasyonla devam edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin potansiyelinin farkında olduklarını ve 2021 için yatırım planlarını bu farkındalıkla yönetmeye devam ettiklerini dile getiren Akbal, ülke ve vatandaşa katma değer sağlayacak çalışmaları önceliklendirdiklerini söyledi.

Fuzul Grup, 2021 de de yatırımlarına devam edecek!

- "Faizlerin düşmesi sektöre eski hareketliliği tekrar kazandıracak"

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Akbal, insanların konut alımında önlerindeki en büyük engelin yüksek fiyat ve yüksek faiz olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"FuzulEv'in bu konudaki çalışmaları devam ediyor. Türkiye'de orta ve alt gelir grubundaki insanları faizsiz, peşinatsız, kredisiz (FPK) sistemiyle ev sahibi yapıyoruz. FPK sistemine dahil olan vatandaşımız, her ay zorlanmadan kira öder gibi ödemelerini yaparak banka kredisi ve faizinin yarattığı yüklerle uğraşmadan, tasarruf ederek, en maliyetsiz ve güç birliği içeren modelle ev sahibi oluyor."

Akbal son olarak genel konut satışlarında ise faizlerin tekrar aşağılara gelmesi halinde eski hareketliliğin yeniden yakalanabileceğini, salgının daha fazla uzamamasının da bu hareketliliğe önemli katkı sunacağını söyledi.

Fuzul Grup'tan 2021 için yeni proje sinyalleri!


Geri Dön