20 / 04 / 2024

Galataport, Karaköy'de fiyatları şimdiden katladı!

Galataport, Karaköy'de fiyatları şimdiden katladı!

Yıllardır gündemde olan Galataport'un ihalesini yaşanan hukuki gelişmelerin ardından 2013 yılında Doğuş Holding 702 milyon dolarla kazandı. Proje henüz kamuoyu ile paylaşılmamasına rağmen emlak fiyatlarım şimdiden yükseltti



Yıllardır gündemde olan Galataport'un ihalesini yaşanan hukuki gelişmelerin ardından 2013 yılında Doğuş Holding 702 milyon dolarla kazandı. Proje henüz kamuoyu ile paylaşılmamasına rağmen emlak fiyatlarım şimdiden yükseltti. EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş. Raporlama ve Araştırma Yöneticisi Gökçen Taşkın, sekiz yıl içerisinde yaşanan iki ihale somasında bölgedeki emlak fiyatlarının tavan yaptığına dikkat çekti. 3 bin lira olan metrekare değerinin bugün 9 bin liraya yükseldiğini söyleyen Taşlan, 100 metrekare oturum alam olan 5 katlı bir binanın ortalama satış değerinin 2 ila 2.5 milyon dolara yükseldiğini belirtti. 


Söz konusu rakamların sekiz yıl önce hayal bile edilemeyeceğini ifade eden Taşkın, bölgede kâr marjının yüksek olduğunu, 40 50 m2'lik bir dükkanın devir ücretinin bile 100-150 bin lira civarında olduğunu vurguladı. Taşlan, proje kapsamında gerçekleştirilecek olan kongre, sergi ve gösteri merkezleri ile bölgenin uluslararası organizasyonlara ev sahipliği de yapacağım ifade ederek, bölge tamamen turistik bir kimlik kazanacağını da sözlerine ekliyor. 


Türkiye Gazetesi 



Geri Dön