26 / 04 / 2024

Galatasaray'a Kemerburgaz müjdesi!

Galatasaray'a Kemerburgaz müjdesi!

Galatasaray yönetiminin yoğun mesai harcadığı Kemerburgaz’daki arazi ile alakalı dün iyi haber geldi. Galatasaray'ın yeni kamp tesislerini kurmasının önündeki en önemli engel ortadan kalktı...



Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in hukuk zaferi. Galatasaray'a tahsis edilen Kemerburgaz’daki arazide tahliye ve yıkım işlemleri resmen başladı. Kulüp hemen Kemerburgaz’a bayrağı dikecek. Tesis çalışmalarına başlanıp 2 yıl içinde tamamlanacak ve ardından kulüp yeni tesislerine taşınacak.

Hürriyet'ten Ali Naci Küçük'ün haberine göre, sürecin uzamasının nedeni ise arazinin bir kısmının, Enerji Bakanlığı tarafından verilmiş bir maden işletmesi ile çakışması...

Arazinin Milli Emlak tarafından Galatasaray'a tahsis edilmesinden sonra Enerji Bakanlığı, maden işletmesini çıkarma kararı almıştı. Şirketin, Enerji Bakanlığı kararı aleyhine açmış olduğu davada daha önce verilmiş olan yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasıyla arazinin tahliyesi önünde hiçbir engel kalmadı. 

Dün Eyüp Sultan Belediyesi’ne ait ekipler arazinin tahliyesi için yıkım işlemlerine başladı. Tahliyenin sonrasında arazi Milli Emlak tarafından boş olarak teslim alınacak ve Galatasaray’a devredilecek.

Mustafa Cengiz: Kemerburgaz arazisinde sona yaklaştık!

Mustafa Cengiz: Emlak Konut ile yaşadığımız sorunu sulh yoluyla çözdük!
 


Geri Dön