23 / 04 / 2024

Galatasaray'ın Kemerburgaz'daki arazisine baskın!

Galatasaray'ın Kemerburgaz'daki arazisine baskın!

Galatasaray Mart ayında hukuk mücadelesini kazandığı Kemerburgaz'daki arazi madencilik firması tarafından tahliye edilmişti. Sarı-kırmızıların yeni arazisine baskın düzenlendi.



Galatasaray'ın Kemerburgaz'da yeni tesis inşa edilecek arazisine baskın düzenlendi. Sabah'ta yer alan habere göre; söz konusu arazide bulunan maden firması araziyi 3 yıldır depolama ve çimento yapmak için kullandığı belirtilirken buna son veren ve arazinin bir kısmını tel örgüler ile çevirten Galatasaray Yönetimi, 7 Nisan'da arazinin tanıtımını yapmış ve buraya yapılacak tesisler hakkında bilgi vermişti. Araziye yapılacak futbol tesisi hakkında bilgi veren Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz yeni tesisler için şunları söylemişti: 

"BUNDAN SONRA GÜVENLİK KULÜBELERİ KOYACAĞIZ" 

"Eyüp Kaymakamımıza ve Eyüp Belediyesi başkanına çok teşekkür ediyorum. Bu arazide verilen maden ruhsatı sebebiyle mücadelemiz üç yıl sürdü. Mücadelenin bize verdiği stresi ve endişeyi size anlatamam. Madenci ile asla görüşmedik. Ben hiç görüşmedim. Herkes Ada'da olduğu gibi belli bir menfaat bekliyor. Beni şoke eden, ruhsatı olmayan, ruhsatsız birinin yargının dehlizlerine, boşluklarına dayanarak bu olayı bugünlere kadar sürdürmesi oldu. Bizleri çok şaşırttı. Burada güvenliği de sağlıyoruz; bundan sonra güvenlik kulübeleri koyacağız. Türk bayrağı ve Galatasaray bayrağı dikeceğiz. Yoldan görünmesi için çok yüksek olacak. 15 gün içinde onu dikeriz. Buradan Galatasaray'ın şanlı bayrağı dosta düşmana dalgalanır inşallah."

Galatasaray ın Kemerburgaz daki arazisine baskın!

"ARAZİYE KUM DÖKERE GÖZDAĞI VERİLMEK İSTENDİ" 

Bu tanıtım sonrasında maden şirketine bağlı oldukları belirlenen bir grup tesislerin bulunduğu araziye baskın düzenleyerek araziye iki kamyon dolusu kum döktü. Baskın yapan ekip Galatasaray Kulübü'ne bağlı güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdi. Olayın ardından zabıta, karakol ve savcılığa başvuran kulüp konu hakkında açıklama yapmadı. 

Galatasaray'a Kemerburgaz'da yeni tesis!


Geri Dön