29 / 03 / 2024

Gambiyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Gambiyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Gambiya vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilir mi? Gambiyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Gambiyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Gambiyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu kararı...



Gambiyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Gambiya Cumhuriyeti, Afrika kıtasının batısında yer alan devlet. Ülke yüzölçümü açısından Afrika kıtasının en küçük ülkesi konumundadır. 


Ülke Gambiya Nehri'nin her iki kıyısı boyunca kurulmuş olup, Atlas Okyanusu kıyısı hariç, tamamen Senegal ile çevrili bir konumdadır. Ülke genelinde 2013 tahmini nüfus sonuçlarına göre 1.740.860 kişi yaşamaktadır.


Peki, Gambiya vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilir mi? Gambiyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Gambiyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Gambiyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Gambiya vatandaşları Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabilen ülke vatandaşları arasında yer alıyor. Ayrıca Gambiyalılar için özel bir koşul da bulunmuyor.


Türkiye'den ev almak isteyen Gambiyalıların tapu işlemlerini halledebilmeleri için gerekli belgeleri temin ederek tapu dairelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Tapuda gerekli belgeler

Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.




Geri Dön