29 / 03 / 2024

Gayrimenkul sahipleri dikkat! 

Gayrimenkul sahipleri dikkat! 

Milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisinin birinci taksit ödemeleri 1 Mart'ta başladı. Gayrimenkul sahipleri 31 Mayıs'a kadar vergi ödemeleri gerçekleştirebilirler. 



2019 yılının birinci emlak vergisi ödeme dönemi 1 Mart Cuma günü itibariyle başladı ve 31 Mayıs’a kadar sürecek. Bir gayrimenkulü bulunan ve muafiyet şartlarını taşımayan herkes emlak vergisi ödemekle yükümlü. 

Gayrimenkul sahibi olanlar ve geçtiğimiz yıl gayrimenkul sahibi olanlar bu yıl emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Başka bir geliri olmayan emekliler, özürlüler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri, hiçbir geliri olmayan işsizler ve ev hanımları emlak vergisinden muaf olabiliyor.

Emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri ise 1-30 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılacak. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.
 
Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 oranı üzerinden hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 oranında tahsil ediliyor.

Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şöyle açıklandı; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergisi binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergisi binde 3 oranı ile hesaplanıyor.

GECİKME CEZASI VAR

Emlak vergisinin ilk ve ikinci taksidini mutlaka belirlenen süre içerisinde ödenmesi gerekiyor. Gecikme durumunda yüzde 1.40 oranında faiz uygulaması yapılıyor. 


Emlak vergisi 2019'da ne kadar ödenecek?

2019 vergi ödeme takvimi!

Öznur YASLI İKİER/Emlakkulisi.com


Geri Dön