20 / 04 / 2024

Gayrimenkul sermaye iradında zarar!

Gayrimenkul sermaye iradında zarar!

Sermayenin kendisinde meydana gelen eksilmeler, gayrimenkul sermaye iradında zarar olarak sayılıyor mu? Gayrimenkul sermaye iradında doğan zararlar nelerdir? İşte gayrimenkul sermaye iradında zarar hususu ile ilgili sorularınızın yanıtı...



Gayrimenkul sermaye iradında zarar!

Gayrimenkul sermaye iradında zarar hususu ile ilgili hükümler, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi web sitesinde, Kira Geliri Elde Edenler İçin Yıllık Gelir Vergisi Beyanname Düzenleme Rehberi kapsamında bulunuyor.


Buna göre, Sermayenin kendisinde meydana gelen eksilmeler, gayrimenkul sermaye iradında zarar olarak sayılmıyor. İşre beyanname rehberinde yer alan hükümler:


Gayrimenkul sermaye iradına konu olan sermayenin kendisinde meydana gelen eksilmeler zarar sayılmaz ve iradın gayrisafi miktarının tespitinde gider olarak kabul edilmezler.


Gayrimenkul sermaye iradının gider indirim hesabında gider fazlalığı dolayısıyla doğan zararlar, gelecek yıllarda elde edilen kira gelirinden gider olarak düşülebilir. Ancak, sahibi bulundukları konutları kiraya verenlerin kira ile oturdukları konut veya lojmanların kira bedelini indirim konusu yapması durumunda, zarar doğması halinde, bu zararın gelecek yıllarda elde edilen gayrimenkul sermaye iradından indirim konusu yapılması söz konusu değildir.



2012 gayrimenkul vergi rekortmenleri!
Kira geliri beyannamesi verilirken dikkat edilmesi gerekenler!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön