19 / 03 / 2024

Gayrimenkul ve inşaat sektörü Proptech ile dönüşüyor!

Gayrimenkul ve inşaat sektörü Proptech ile dönüşüyor!

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe teknoloji ile yeni iş modellerini kapsayan Proptech trendi hızla yayılıyor. Türkiye'de bu alandaki faaliyetler yayılıyor.



Teknoloji çağı ile beraber hayatımızın her alanına yapay zeka ve robotlar dahil olurken, salgın ile beraber bu süreç daha da hız kazandı. Ekonomist Dergisi'nden Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre; gayrimenkul teknolojileri şeklinde tanımlanan Proptech'in de yayılım hızı artıyor. Fintech ile birlikte dünyadaki en büyük alanlardan biri olan Proptech, fintech ile ikiz kardeş şeklinde nitelendiriliyor. Ülkemizde dünyanın gelişmiş ülkelerindeki kadar hızlı bir gelişim göstermese de bu alanda inşaattan paylaşım ekonomisine kadar geniş bir yelpazede fırsatlar bulunuyor. Türkiye'de özellikle risk sermayesi yatırım şirketleri, girişimciler ve melek yatırımcılar bu alana yatırımlarda bulunurken halihazırda 200 civarı girişim mevcut. 

Gayrimenkul ve inşaat sektörü Proptech ile dönüşüyor!

KÜMELENME PLANI VAR

Gayrimenkul sektöründe gelecek senelerde en önemli çalışma alanlarının başında dijitalleşme ve otomasyon konuları yer alıyor. Proptech, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) öncelik sağladığı konu başlıklarından. GYODER, orta vadede bir ekosistem yaratmayı planlıyor. GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, bu konuda farkındalık oluşturup ardından kümelenme ve anlamlı iş ilişkileriyle ekonomik katma değer yaratmayı amaçladıklarını belirtiyor.


Geri Dön