28 / 03 / 2024

Gayrimenkul ve inşaat sektörü Proptech ile dönüşüyor!

Gayrimenkul ve inşaat sektörü Proptech ile dönüşüyor!

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe teknoloji ile yeni iş modellerini kapsayan Proptech trendi hızla yayılıyor. Türkiye'de bu alandaki faaliyetler yayılıyor.



GYODER Gayrimenkul Teknolojileri ve Girişimcilik Komitesi teknoparklar, uluslararası inovasyon ve girişimcilik merkezleri ve hızlandırıcı merkezler ile iş birliklerinde bulunarak Proptech alanındaki girişimlerin büyümesini ve gelişimini destek oluyor. Bu çerçevede, Türkiye'nin Proptech girişimlerinin haritası da hazırlandı. Kalyoncu, "Mentörlük programımızla girişimcileri sektör profesyonelleriyle bir araya getireceğiz. Yatırımcılarla girişimcilerin buluşabilmesi için Proptech Pitching Day kapsamında etkinlikler planlıyoruz. Teknoparklarla iş birlikleri yapıyoruz" diye konuştu. İnsanlar dijital mecralarda mülkleriyle ilgili bilgi sahibi olmayı ya da sektörü takip etmek istiyor. Tapuların bile dijitalleşeceği bu alanda yeni fırsatlar da meydana gelecek.

Gayrimenkul ve inşaat sektörü Proptech ile dönüşüyor!

DÜNYANIN GERİSİNDEYİZ

Türkiye'de 200 tane, Hollanda, İspanya Almanya gibi ülkelerin her birinde 600-800 arası girişim, İngiltere'de binin üstünde, Rusya'da 700, BEA'da 50 adet girişim mevcut. İsrail'de inşaat teknolojilerinde 250'ye yakın girişim bulunuyorken, yapay zeka ve robotik girişimler yoğun. Bu alanda seri girişimci ve danışman olan Mete Varas, 2018 yılında ekosistemi büyütmek, bilinirliği ve bilgi paylaşımını artırmak amacıyla İstanbul'da EurAsia Proptech Initiative adıyla bir oluşum hayata geçirdi. Bu oluşum dünya genelindeki 80'e yakın benzer ağla bağlantılı ve beş yıldan bu yana da Türkiye Proptech Haritası'nı yayınlıyor.


Geri Dön