20 / 04 / 2024

Gayrimenkul yatırımı yapmanın ucuz yolu

Gayrimenkul yatırımı yapmanın ucuz yolu

Hatırı sayılır bir birikiminiz yoksa ya da piyangodan ikramiye çıkmadıysa yatırım amacıyla konut ya da arsa satın almanız bir hayli zor. Ancak enflasyonun hızlı yükseldiği bir ekonomide tasarrufunuz erimesin istiyorsanız sektörün getirisinden faydalanmak için küçük bütçelerle yatırım mümkün.



Ev, arsa satın almadan da gayrimenkul yatırımı yapmak mümkün. Zeynep Candan Aktaş Para Dergisi'nde yayımlanan yazısında ev ve arsa satın almadan gayrimenkul yatırımı yapmanın yolları hakkında bilgi aktardı. Bunun için gayrimenkul yatırım fonları ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarının, sermaye piyasalarının içinde ayrı bir yatırım türü olarak karşımıza çıktığını ifade eden Aktaş, gayrimenkul yatırımından amaç, gayrimenkulün fiyat artışından, getirisinden faydalanmak ise mutlaka bir gayrimenkulu satın almaya gerek olmadığını söyledi. Gayrimenkul yatırım fonları ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarının da bu amaca hizmet ettiğine dikkat çeken Aktaş, bu şirketlerin borsadaki hisselerinden satın alarak da gayrimenkul yatırımı yapılmış olacağını belirtti.

GAYRİMENKUL YATIRIM FONU NEDİR?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön