25 / 04 / 2024

Gazi Şahin: Elmadağ küçük sanayi bölgesinde ilk etap tamam!

Gazi Şahin: Elmadağ küçük sanayi bölgesinde ilk etap tamam!

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, yeniden seçilmesi halinde uygulayacağı projeleri DUNYA'ya anlattı. Elmadağ Hasanoğlan Sanayi Bölgesi'nde 630 hektarlık alan bulunduğunu belirten Şahin, 591 parsel üretildiğini dile getirdi.



Elmadağ Belediye Başkanı ve AK Parti'nin yeniden aday gösterdiği Gazi Şahin, Hasanoğlan Sanayi Bölgesi için Hasanoğlan Sanayiciye İşadamları Derneği'ne (HASIAD) katkı vereceklerini ve Elmadağ Küçük Sanayi Bölgesi'nde ilk etap 52 dükkanın yer tesliminin yapıldığını söyledi. Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, yeniden seçilmesi halinde uygulayacağı projeleri DUNYA'ya anlattı. Elmadağ Hasanoğlan Sanayi Bölgesi'nde 630 hektarlık alan bulunduğunu belirten Şahin, 591 parsel üretildiğini dile getirdi. 

Söz konusu parsellerin 550 tanesinin sanayi depolama alam olarak düzenlendiğini söyleyen Şahin, buranın OSB alam olarak ilan edilmesi konusunda HASIAD'ın girişimlerde bulunması gerektiğini, bu konuda kendilerine sonuna kadar destek olacaklarını aktardı. Elmadağ'da yapılacak Küçük Sanayi Bölgesi'nde ise birinci etap ihalenin tamamlandığım dile getiren Şahin, 52 dükkanın yer tesliminin yapıldığını, 2. etap çalışmaların ise mimari proje aşamasında olduğunu söyledi. Yeni dönemde Elmadağ'ın turizm potansiyelini de harekete geçireceklerini söyleyen Gazi Şahin, bu çerçevede Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nün restorasyon çalışmalarını tamamlamalarının ardından turizm odaklı çalışma yapacaklarını bildirdi. Elmadağ'da önümüzdeki dönemde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte organik tarım faaliyetlerine ağırlık vereceklerini ifade eden Gazi Şahin, tohum dağıtımı ve ürün alım garantisi veren bir program üzerinde çalıştıklarını düe getirdi. Yeni yasayla birleştirilerek daha büyük hale gelen Elmadağ ve Hasanoğlan'da altyapının yüzde 90'ını tamamladıklarının altını çizen Şahin, "ASKİ ile yaptığımız ortaklaşa çalışmalar sonucu Elmadağ'a ve Hasanoğlan'a atık su, Yeşildere de ise içme suyu arıtma tesisi kurduk. Kargalı Barajı da tamamlandı" diye konuştu. "Elmadağ'ın kaderini değiştirecek kentsel dönüşüm projesi üzerinde çalışıyoruz" diyen Gazi Şahin, bu kapsamda Yenice, Yenidoğan ve Yenipınar Mahallelerinde yapılacak modern binaların arasına çevre düzenlemelerinin yapılacağım, hak sahipleri ile anlaşmaların tamamlanmasının ardından projenin hayata geçirileceğini bildirdi. İlçede 63 bin hektar alanda imar plan revizyonlarında bulunan eksiklikleri gidermek için büyük mesai harcadıklarını dile getiren Şahin, kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde 2 bin 500 konut yapılacağım aktardı. Eğitime ve özellikle okul öncesi eğitime verdikleri önem çerçevesinde uzak bölgelerde gezici anaokullarını hizmete sunduklarını düe getiren Şahin, 3 tane büyük okulun tamamlandığını, 3 tanesinin de yapım aşamasında olduğunu söyledi. 


Dünya


Geri Dön