19 / 04 / 2024

Gaziantep'te 6.3 milyon TL'ye icradan satılık 3 arsa!

Gaziantep'te 6.3 milyon TL'ye icradan satılık 3 arsa!

Gaziantep İcra Dairesi, Şehitkamil ilçesinde bulunan 3 arsayı satışa çıkarıyor. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli toplam 6 milyon 341 bin TL olarak belirlendi. 



Gaziantep İcra Dairesi, Şehitkamil ilçesinde bulunan 3 arsayı 6 milyon 341 bin TL'ye satıyor. Gayrimenkullerin ihalesi 7 Haziran 2020 tarihinde gerçekleşecek. 

T.C. GAZİANTEP İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Tapu Kaydı: Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, 15 Temmuz Mah. 4764 Ada, 1 Parsel, Arsa vasfınlı. Özellikleri: Taşınmaz Abdülkadir Yüksel bulvarı dış kapı no 141'de olduğu görülmüştür. Dava konusu taşınmazın kuş uçumu olarak 568 m kuzeyinde Osmangazi Ortaokulu ve İmam Çağdaş camisi vardır. Dava konusu taşınmazın kuş uçumu olarak 1.01 kilometre doğusunda şehrin önemli ana arterlerinden olan Abdülkadir Aksu Bulvarı ve Metro Alışveriş merkezi bulunmaktadır .Dava konusu taşınmazın kuş uçumu olarak 800 metre güneyinde Bölgenin önemli ana aterlerinden olan Prof.Dr. Nejmettin Erbakan Bulvarı, 210 m batısında Alpaslan Türkeş caddesi vardır.Dava konusu taşınmaz şehir merkezine kuş uçumu olarak 4.68 km uzaklıktadır. Keşif günü yerinde yapmış olduğumuz incelemede; Dava konusu taşınmazın aynı yerde 2,3 ve 4 nolu parsellerle beraber kullanıldığı, bağ evinin avlusu olarak kullanıldığı, zemine kilittaşı döşendiği, çam ağaçlan dikili olduğu, çevresinin bahçe duvan ile çevrili olduğu görülmüştür. Dava konusu taşınmazın ulaşım problemi yoktur, her türlü belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Çevresi tamamen imarlı ve ruhsatlı dubleks villa ve bağevi şeklinde yapılaşmaların olduğu, şehrin üst gelir gurubu tarafından tercih edilen yüksek rayiçli bölgesindedir.

Yüzölçümü : 1.200,04 metrekare
İmar Durumu : Ayrık nizam konut yapı adasına denk gelmektedir. Taks=0.15, Kaks=0.30 dur. Ön bahçe mesafesi 5 m, yan bahçe mesafesi 3 metredir.
Kıymeti : 1.284.549,50 TL   KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Dosyasında Mevcut
1. Satış Günü : 07/05/2020 günü 10:05 - 10:10 arası
2. Satış Günü : 02/06/2020 günü 10:05 - 10:10 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - Adalet Sarayı ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP

2 NO'LU TAŞINMAZIN
Tapu Kaydı: Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, 15 Temmuz Mah. 4764 Ada, 2 Parsel, Arsa vasıflı Özellikleri: Taşınmaz Abdülkadir Yüksel bulvarı'dış kapı no 141/1'de olduğu görülmüştür. Dava konusu taşınmazın kuş uçumu olarak 568 m kuzeyinde Osmangazi Ortaokulu ve İmam Çağdaş camisi vardır. Dava konusu taşınmazın kuş uçumu olarak 1.01 km doğusunda şehrin önemli ana arterlerinden olan Abdülkadir Aksu Bulvarı ve Metro Alışveriş merkezi buiunmaktadır. Dava konusu taşınmazın kuş uçumu olarak 800 m güneyinde Bölgenin önemli ana aterlerinden olan Prof.Dr.Nejmettin Erbakan Bulvarı, 210 m batışında Alpaslan Türkeş caddesi vardır. Dava konusu taşınmaz şehir merkezine kuş uçumu olarak 4.68 km uzaklıktadır. Dava konusu taşınmazın ulaşım problemi yoktur, her türlü belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Çevresi tamamen imarlı ve ruhsatlı dubleks villa ve bağevi şeklinde yapılaşmaların olduğu, şehrin üst gelir gurubu tarafından tercih edilen yüksek rayiçli bölgesindedir. Keif günü yerinde yapmış olduğumuz incelemede ; Dava konusu taşınmazın aynı yerde 1,3 ye 4 nolu parsellerle beraber kullamlmaktadır.Dava konusu taşınmazın içerisinde tek katlı birleşik yapı, kamelya ve havuz olduğu, bağ evinin avlusu olarak kullanıldığı, zemine kilittaşı döşendiği , çam ağaçlan dikili olduğu, çevresinin bahçe duvan ile çevrili olduğu görülmüştür.

1-Dava konusu taşınmazın içerisinde; tek katlı betonarme karkas olarak yapılmış 204 m2 Bağ evi vardır.Bağ evinin mutfak ile beraber kullanılan bir adet odası, 2 adet oda, arşiv odası, tuvalet ve lavabo bölümleri bulunmaktadır.Bağ evinin odalannm tabanı seramik kaplama, duvarları subazlı boyalıdır. Bağ eviıiin dışının sıvası ve boyası yapılmıştır.Kapılar ahşap üzeri yağlı boyalıdır .Pencereler PVC dir.Soba ile ısıtılmaktadır.Elektrik ve suyu vardır.

2- Dava konusu taşınmazı içerisinde betonarme olarak yapılmış bir adet 40 m2 bekçi evi vardır.Bekçi evinin sıvası ve boyası yapılmıştır.Kapılar ahşap üzeri yağlı boyalı, pencerelerdendir doğrama yapılmıştır .Bekçi evinin 4 adet odası, 1 adet mutfakı,antresi, 1 adet banyo ve tuvaleti vardır. Odaların tabam karo plaka kaplı, duvarları ince sıva üzeri yağlı boyalıdır. Sobalıdır. Elektrik ve suyu vardır.yer yer dış boyalarında dökülmeler bulunmaktadır.

3- Dava konusu taşınmazın içerisinde yığma olarak yapılmış odunluk ve kömürlük olarak kullanılan 1 adet 16 metrekare depo vardır.

4- Dava konusu taşınmazın içerisinde 1.60 m derinliğinde bir adet 36 metrekare içi fayans yapılmış, yüzme havuz vardır.

5- Dava konusu taşınmazın çevresine bahçe duvarı yapılmıştır.Bahçe duvarına taş kaplama yapılmış olup; üzerine hapuşta yapılmıştır.

6- Dava konusu taşınmazın içerisine çeşitli süs ve dış peyzaj bitkileri ile çeşitli meyve ağaçları, kilittaşı ve bordur kullanılarak bahçe tanzimi yapıldığı tespit edilmiştir.Taşınmaz toprak özelliği bakımından killi-tınlı toprak yapısına sahip olup; suludur.Dava konusu taşınmazın ortalama yüzde 2-3 eğimli olduğu görülmüştür.

7- Dava konusu taşınmazın içerisinde bir adet 180 m derinliğinde sondaj kuyusu , bir adet 20 m derinliğinde eşme kuyusu vardır.

8- Dava konusu taşınmaza bir adet 4.00 m x 2.10 m ebatlarında , bir adet 95 cm x 2.10 m ebatlarında demir üzeri yağlı boyalı olmak üzere iki adet giriş kapısı yapılmıştır.

Yüzölçümü : 1.252,24 metrekare
İmar Durumu : Ayrık nizam konut yapı adasına denk gelmektedir. Taks=0.15, Kaks=0.30dur. Ön bahçe mesafesi 5 m, yan bahçe mesafesi 3 m dir.
Kıymeti : 1.601.404,75 TL   KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Dosyasında Mevcut
1. Satış Günü : 07/05/2020 günü 10:15 - 10:20 arası
2. Satış Günü : 02/06/2020 günü 10:15 - 10:20 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - Adalet Sarayı ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP

3 NO'LU TAŞINMAZIN
Tapu Kaydı: Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, 15 Temmuz Mah. 3440 Ada, 3 Parsel, 15 Birinci-Bodrum-Zemin Kat, 9 Nolu Bağımsız Bölüm. Özellikleri: Dava konusu taşınmaz, Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, 15 Temmuz mahallesi, 148104 nolu sokak No:28 deki Belkıs konaklan sitenin içerisindeki girişin solundaki birinci villa olduğu, yakın zamanda kapı numarasının 9 iken 4 numara olduğu tespit edilmiştir. Sitenin dört tarafı yoldur ve sitenin içerisinde 42 adet villa, yüzme havuzu, sosyal tesis, spor alanı ve site güvenliği bulunmaktadır. Dava konusu villanın kuş uçumu olarak 400 m doğusunda Adil Sani KONUKOĞLU Camiisi ve Vehbi Dinçer Fen lisesi vardır. 780 m doğusunda ise Gaziantep Kadın hastalıkları ve doğum hastanesi bulunmaktadır. Dava konusu villanın kuş uçumu olarak 1.33 km güneydoğusunda Primall alışveriş merkezi ve İkonava sitesi vardır. Dava konuşu villanın batısında bulunan, Şehrin önemli ana arterlerinden Gaziantep çevre yoluna 220 m mesafededir. Şehir merkezine kuş uçumu olarak 6.07 kilometre uzaklıktadır. Dava konusu villanın kendi içinde Bodrum kat +Zemin kat + 1. Normal kat olmak üzere içeriden merpenlerle birbirine bağlanmış müstakil ev dir. Villanın bodrum katında teknik oda, yardımcı odası, sağlık odası, kaskatlı bahçe, duş, wc, şok havuzu, kiler odası bulunmaktadır. Villamn Zemin katında 1 oda, salon, mutfak, lavabo, tuvalet, iç bahçe, mermer sofa, banyo, 2 adet teras ve garaj vardır. Villanın 1.Normal katında ise; dört adet oda, ebeveyn banyo, soyunma ve dinlenme odası, iç bahçe, 2 adet balkon 1 adet terasdan oluşmakdadır. Elektrik ve suyu bulunmakta olup; çok bakımlı ve lüks malzemeler kullanılmıştır. Villanın duvarları ince sıva üzerine duvar kağıtı kaplıdır. odaları parke kaplıdır. Asma tavan yapılmıştır. Islak zemin tabanları granit seramik, duvarları fayans kaplıdır. Kapı doğramaları ahşapdır. Pencereler PVC dir. Dava konusu villanın doğalgaz ile ısıtıldığı ve yaklaşık olarak 22 yıllık olduğu tespit edilmiştir. Ulaşım problemi yoktur. Her türlü belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Çevresi tamamen imarlı ve ruhsatlı yapılaşmış olup; lüks villaların olduğu, şehrin üst gelir grubu tarafından tercih edilen, yüksek rayiçli bölgesindedir.

İmar Durumu : Ayrık nizam konut yapı adasına denk gelmektedir.Emsal=0.3 8, Hnax=7.50 dir. Ön bahçe mesafesi 5 m dir.
Kıymeti : 3.455.572,57 TL KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Dosyasında Mevcut
1. Satış Günü : 07/05/2020 günü 10:25 - 10:30 arası
2. Satış Günü : 02/06/2020 günü 10:25 - 10:30 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - Adalet Sarayı ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/916 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

7- İlanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması hâlinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine geçer.09/03/2020


Geri Dön