26 / 04 / 2024

Gökhan Barın: Neo Neron ile yatırım yapacağız!

Gökhan Barın: Neo Neron ile yatırım yapacağız!

Evercase ve Neon Neon firmalarının ortaklarından Gökhan Barın, Neo Neon şirketiyle, LED aydınlatma konusunda bir joint venture olarak Türkiyede yatırım yapma kararı aldıklarını ve ilk adım olarak Neon Neon Aydınlatmayı kurduklarını söyledi



Çinin dev aydınlatma firması Neo Neon LED aydınlatma konusunda Türkiyede yatırım yapacak. Proje ile Türkiye ilk ciddi LED aydınlatma fabrikasına kavuşacak

Hong Kong Borsasında milyarlarca dolar değeri olan Çinli aydınlatma devi Neo Neon , Hong Kong merkezli Türk Firması Evercase Development Ltd ile ortak olarak Türkiyede iki yıl içerisinde LED üretim tesisi kurma kararı aldı. Tesiste sadece armatür değil, LED aydınlatma teknolojisine yön verecek yeni ürünler de üretilecek. Dünyanın hemen hemen her yerinde, özellikle Kuzey Amerikada ciddi yatırımları ve iştirakleri bulunan Neo-Neon, 20.000 çalışanı ve 300 kişilik Ar-Ge ekibiyle kalitesini dünya çapında kanıtlamış bir firma olma özelliği taşıyor.


Genişleme ve agresif pazar payı stratejisiyle hareket eden firma, Türkiyeyi önemli bir pazar özellikle de çevre ülkeler için de önemli bir üs olarak görüyor. Türkiyedeki ilk adımını ise Türkiye Distribütörü olan Neon-Neon firması ile atmış durumda.

10 yılı aşkın süredir Çinde yaşayan ve önemli yatırımlara imza atan, Evercase ve Neon Neon firmalarının ortaklarından Gökhan Barın, Neo Neon şirketiyle, LED aydınlatma konusunda bir joint venture olarak Türkiyede yatırım yapma kararı aldıklarını belirtti. Bununla birlikte Türkiyenin ilk ciddi LED fabrika yatırımını yapma konusunda ön protokolleri yaptıklarını ve bunun ilk adımı olarak Neo Neonun Türkiye distribütörü Neon Neon Aydınlatmayı kurduklarını söyledi.  Ayrıca Barın, Türkiyede Çin mallarına karşı bir ön yargı var. Bu algı ithalatçının rağbet ettiği ucuz ve yanlış mallardan kaynaklanıyor. Biz Neo Neonun kaliteli ürünleriyle bu algının ortadan kaldırılmasına yardımcı olacağız. dedi.

Gelecek LED ile Aydınlanacak

LED teknolojisi, çevreci ve uzun ömürlü olmasının yanında konvansiyonel bütün ışık kaynaklarına göre elektrik tüketiminde önemli derecede tasarruf sağlıyor. Ayrıca birçok ülke yönetimleri tarafından teşvik edilen bir aydınlatma kaynağı olma özelliği taşıyor.

LED aydınlatma sistemleri 50.000 saati bulan uzun ömürleri ve göreceli olarak çok daha az isinmaya sebep olduklari icin klimatizasyon tasarrufu sagladiklari için son kullanıcı için tercih edilen ürünler. LED lambalar minimum ısı ürettiği için ve morötesi veya kızılötesi ışınımlar yaymadıklarından dolayı, tarihi binaların ve bitkilerin zarar görme riski olmaksızın aydınlatılmasını sağlıyor. Ayrıca LED aydınlatma sisteminin içerisinde cıva ve kurşun bulunmadığı için geri dönüşüm ve çevreyi kirletmemesi açısından önem arz ediyor.



Geri Dön