19 / 04 / 2024

Gölcük Denizevler'e dönüşüm kapsamında 541 konut!

Gölcük Denizevler'e dönüşüm kapsamında 541 konut!

Kentteki kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Gölcük Belediyesi Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 541 konut, 14 dükkan ve 1 cami inşa ediyor.



Gölcük Belediyesi Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 541 konut, 14 dükkan ve 1 cami hayata geçiriyor.

Gölcük Belediyesi'nde yer alan habere göre, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman ile birlikte Sivritepe Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bazı bilgi aldı. Başbakan Binali Yıldırım tarafından Sivritepe Mahallesi'nde temeli atılan 541 konut, 14 dükkan ve bir camiden oluşan proje çalışmaları sürüyor.  TOKİ  Başkanlığı ile birlikte yürütülen projenin 2018'in sonunda bitirilmesi, evlerin hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Böylece deprem dolayısıyla çökme bölgesinde evleri bulunanlar, zemini sağlam, depreme dayanıklı güvenilir bir şekilde inşa edilen konutlarına kavuşacak.


541 KONUT 14 DÜKKAN 1 CAMİİ YAPILIYOR

Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda en hızlı ilerlemeyi sağlayan belediyelerin başında gelen Gölcük Belediyesi, yılların sorunu olan Denizevler projesini inşa etti. Başkan Ellibeş konuyla ilgili olarak, “Gölcük’teki kentsel dönüşüm hızla devam etmekte. Denizevler kentsel dönüşüm projesinin kapsamında yapılmakta olan 541 konutun yer aldığı inşaatımız hızla yükseliyor. Sayın Başbakanımızın iştirakıyla temelini attığımız günden sonra yüklenici firmanın hızlı çalışmasıyla inşaatımızın önemli ölçüde ilerlediğini görmekteyiz. İnşallah 2018 yılsonu itibariyle bu 541 konutlu projenin bitirilmesini hedefliyoruz” diye konuştu.


Ellibeş sözlerine şu şekilde devam etti: “Depremin üzerinden geçen 19 yıla yakın bir süre sonunda Denizevler bölgesinde afete maruz kalan insanlarımızın daha sağlıklı daha güvenli ve daha huzurlu yaşayabilecekleri konutlarına kavuşmuş olacaklar. Bu çerçevede kentsel dönüşüm çalışmalarının artarak devam edeceğini ifade ediyor ve bu çalışmaların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum."


Geri Dön