25 / 04 / 2024

Gölcük’te kamulaştırma bedellerinin ikinci kısmı için 4 milyon ödendi!

Gölcük’te kamulaştırma bedellerinin ikinci kısmı için 4 milyon ödendi!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ''Kentsel dönüşümün aynı hızla devam ediyor. Kamulaştırma bedellerinin ikinci kısmıda ödendi. Bu bağlamda yaklaşık 4 milyonluk bir ödeme yapıldı''dedi.



Gölcük’te son dönemlerde birçok yatırım projeleri hayata geçirildi.İlçemizde devam eden eğitim yatırımlarıyla birlikte yeni okullar yapılarak, eski okullarda da yenileme çalışmaları başlatıldı. Devam

eden eğitim yatırımlarıyla, öğrenciler daha modern şartlarda eğitim görerek, ilçemizin eğitimdeki başarı oranının artmasına büyük katkıda bulunuldu. Bu projeler kapsamında ilçemiz yeni okullara sahip olurken öğretmenler yeni binalarda eğitim vermeye, öğrenciler de bu binalarda daha modern ve çağın gereklerine uygun şartlarda eğitim almaya başladı. Gölcük’te devam eden eğitim yatırımlarının yanında ilçemizdeki eski ve hasarlı binaların yerine daha sağlıklı ve depreme dayanıklı binalar inşa edilmesi maksadıyla kentsel dönüşüm, D­130 Karayolu’nda oluşan trafik yoğunluğu ve yükünü ortadan kaldırmak ve Gölcük’ün trafik yükünü hafifletmek için tünel geçiş projesi ve yine aynı şekilde ilçemizden transit geçecek olan araçların ilçemize uğramadan geçiş yapabilmesi amacıyla Güney Marmara Otoyolu Projesi de ilçemizdeki yatırım projeleri arasında bulunuyor.


İlçemizde üç ayrı bölgede gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşümde çalışmalar devam ediyor. Denizevler, sanayi sitesi ve şehir merkezinin bir kısmını kapsayan kentsel dönüşümde kamulaştırma bedellerinde ödemeler devam ediyor. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş kentsel dönüşümün aynı hızla devam ettiğini, kamulaştırma bedellerinin ikinci kısmının ödendiğini ifade etti. Başkan Ellibeş, bu bağlamda yaklaşık 4 milyonluk bir ödeme yapıldığını belirtti. Denizevler’deki kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ellibeş, “Artık yeni konutlar yapıp orada kalmak mümkün değil. Zemin etütleri yapıldı ve devlet tarafından onaylandı. Buraya konut yapımının önü tamamen kapandı. Buradaki ekonomik kayıpları ortadan kaldırdık.  TOKİ  burada arsa sahibi oluyor. Boşaltılan alan depo gibi bir yer olacak. Ticari işletmelerin geleceği işletmeler bulunacak. Burası, kamulaştırmanın ardından devlet sorumluluğunda ve ticari bir alan olacak” diyerek, vatandaşların merak ettiği konuyu da aydınlatmış oldu. İlçemizden geçen D­130 Karayolu’nun yaratmış olduğu trafik sorununun yapılacak olan tünel geçiş projesi ve Güney Marmara Otoyolu Projesi ile birlikte çözüme kavuşacağını belirten Başkan Ellibeş, battı­çıktı projesinin devam ettiğini belirterek, uygulama projesinde sona gelindiğini, yılsonu veya en geç yeni yılın başında bu projenin ihalesi yapılacağını ifade etti. Yeni açılan Osmangazi Köprüsü’nün, geçtiğimiz yıllarda özellikle bayramda yaşadığımız trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azalttığını ve ilçemizin trafiğinin rahatlaması noktasındaki katkısını düşünecek olursak, tünel geçiş projesinin de tamamlanmasıyla birlikte, trafikte büyük rahatlama olacaktır. Güney Marmara Otoyolu Projesi de ilçemizin trafik sorununun çözümü konusunda çok büyük fayda sağlayacaktır.


İlçemizde devam eden projelerin tamamlanmasıyla birlikte gerek eğitim­öğretim alanında, gerekse diğer alanlarda büyük katkı sağlayacaktır. Eğitim yatırımlarıyla birlikte çocuklarımız daha modern okullarda eğim görecekler, devam eden diğer yatırımlarla birlikte, ilçemizin trafik sorunu çözüme kavuşacak, kentsel dönüşümle birlikte yeni ve depreme dayanıklı binalar yapılacaktır.



Gölcük Postası


Geri Dön