19 / 04 / 2024

Gülsan Sanayi Sitesi için yeni yer bulundu!

Gülsan Sanayi Sitesi için yeni yer bulundu!

Samsun Büyükşehir Belediye Komisyonu Kasım ayı 22. Birleşiminin 2. Oturumu Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşti. Çakır, Gülsan Sanayi Sitesi esnafına Atakum ilçesinde yeni bir yer bulduklarını söyledi.



Samsun Büyükşehir Belediye Komisyonu 2015 yılı Kasım ayı 22. Birleşiminin 2. Oturumu Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşti. Meclisin gündem maddelerinden olan Atakum ilçesi belediye sınırları içerisinde bulunan alanda, sanayi alanı kullanımının belirlenmesine ilişkin gündem maddesi görüşüldü. Uzun süredir Gülsan Sanayi Sitesi’nin taşınacağı, nereye taşınacağı, nerelerin önerilebileceği noktasında Samsun’un gündemini meşgul ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, “Gülsan Sanayi Sitesi önünden katlı yol geçtiğinde oradaki çirkinlik gün yüzüne çıktı. Dolayısıyla oranın acilen rehabilite edilmesi gerekiyor. Buradaki esnafımızı mağdur etmeden farklı bölgelerde alternatifler gündeme getirilmelidir. Bundan yola çıkarak yeni yapılacak olan yer  Ankara  karayoluna 3 kilometre, yeni yapılacak olan Batı Çevre Yolu güzergahına 1 kilometre uzaklıkta Sarıışık mevkisinde olacak. Burayı sanayi sitesi esnafımıza öneriyoruz. Bizim açımızdan isabetli bir yer. İnşallah şehrimize ve Samsunumuza hayırlı olur. Bu süreci bu şekilde başlatmış oluyoruz. Gülsan Sanayi Sitesi’ndeki alanı kamulaştırdığımızda şu, bu projeleri uygulayacağız diye bir şey yok. Ama orada TOKİ’nin arsaları var.  TOKİ  planlama çalışmaları yapıyor ve bize önerilerini getiriyor. Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, Gülsan Sanayi Sitesi alanını yaşanabilir, sağlıklı alanlar oluşturarak şehrin bütün insanın kullanımına açmak istiyor. Bu alana gitmek isteyen esnaflarımız olacak, gitmek istemeyen esnaflarımız olacak. Tekkeköy ilçesindeki İlkadım, Örnek ve 19 Mayıs Sanayi Sitelerinde ciddi anlamda boş yerler var. Esnafımıza oraları da tercih edebilirler. Biz bu süreci başlatacağız. Bu süreç uzun soluklu bir süreç olacak. En kısa zamanda da bu süreci tamamlamaya çalışacağız” dedi. Konuşmaların ardından ilgili gündem maddesi komisyonda oybirliği ile kabul edildi.


KONUT ALANI TEKRAR YURT ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ 

Komisyonun diğer gündem maddelerinden biri olan ve Canik ilçesi Hasköy Mahallesi’ndeki Canik Başarı Üniversitesi’nin yurt alanı kullanımını konut alanına dönüştürülmesine ilişkin Samsun 2. İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararı görüşüldü. Mahkeme kararı doğrultusunda tekrar konut alanından yurt alanına dönüştürülmesi konusu komisyondan oybirliği ile geçti. 


PARK İÇİNDE TRAFO KONUSU

Komisyonda görüşülen Terme ilçesindeki Çay, Fenk ve Yalı Mahallerindeki park alanlarına Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin trafo koymasını reddetti. Terme Belediyesi sınırları içerisindeki ilgili mahallerdeki 2 trafonun parklarda mevcut olduğu ve 6 trafonun da park alanı içerisine kurulması komisyonda görüşüldü. Oylama öncesi konuşan Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır, “Bizim park alanlarının çoğunda trafo var. Bugünkü komisyonumuza da Terme ilçesinde 2 adet trafo yerinin mevcut olduğunu, sadece plana işlenmesini kabul ediyoruz ama diğer 6 tanesi de farklı önerilerle geliyor. Biz de bunun uygun olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu. Çakır’ın konuşmasının ardından meclis üyeleri Terme ilçesindeki parklarda mevcut bulunan 2 adet trafoya onay verirken, yeni kurulması planlanan 6 trafoyu ise reddettiler. Komisyondan geçen maddeler, 13 Kasım 2015 tarihinde mecliste görüşülecek.


Samsun Büyükşehir Belediyesi





Geri Dön