25 / 04 / 2024

Gümrük kapıları yeniden inşa edilecek!

Gümrük kapıları yeniden inşa edilecek!

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, dış ticaret yapanlara daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmak amacıyla cesitll risk analiz tekniklerini kullandıklarını söyledi.



GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, dış ticaret yapanlara daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmak amacıyla cesitll risk analiz tekniklerini kullandıklarını söyledi. "Risk analizleriyle 2002'de yüzde 13 olan İhracat kırmızı hat oranı bugün yüzde 5'e düşmüş durumda. Amacımız Avrupa ortalaması olan yüzde 3'lere çekmek" diyen Tüfenkci "Bugün hracat beyannamelerinin yüzde 83'ü ilk yarım saatte, yüzde 95*1 İse ilk 4 saatte tamamlanmaktadır." dedi. Bakanlıklarının diğer faaliyetlerine İlişkin de bilgi veren Tüfenkci "Varis Öncesi Yolcu Bildirim Projesi'ni hayata geçirdik.

 

Projeyle yolcu bilgileri seyahat öncesinde alınıyor ve risk analizi yapılıyor. Böylelikle riskli yolcular ayrı bir isleme tabi tutarak, diğer yolcular daha rahatlatacak gümrük uygulamalarını hayata geçirdik. Sınır kapılarımızı yenileme çalışmalarına da hız verdik. Sarp Sınır Kapımızı yeniden yapıyoruz. İnşallah temmuzda temelini atmış olacağız. Kapıköy gümrük kapımızın temelini de aynı ayda atacağız. 

 

Ayrıca, Hamzabeyli, Esendere, Gürbulak, Dereköy gümrük kapılarımızın da yeniden insa etme faaliyetlerimize hız vereceğiz" dedi. 


Vatan 


Geri Dön