29 / 03 / 2024

Gümüşhane Gümüş Otel yeniden kiralanacak!

Gümüşhane Gümüş Otel yeniden kiralanacak!

Gümüşhane İl Genel Meclisi, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Gümüş Otel'in yerine yap-işlet-devret modeli yada TOKİ kanalıyla çok amaçlı, turizm, eğitim ve kültür amaçlı proje yapılmasını kararlaştırdı.



Geçtiğimiz ay Meclis gündemine gelen ve hem kamuoyunda tartışmaya açılan hem de Eğitim, Kültür, Spor ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen konu Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin bugün yapılan toplantısında görüşülerek karara bağlandı.


İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan toplantıda her iki komisyonun da başkanı olan Hüseyin Güvendi, hazırladıkları raporu İl Genel Meclisi üyelerine sundu.


Güvendi, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan ve yaklaşık 50 yıldır şehre hizmet veren Gümüş Otel'in kira sözleşmesinin 31 Ağustos 2016 tarihinde sona ereceğini hatırlatarak, söz konusu taşınmazın daha etkin ve verimli kullanılabilmesi için yeniden kiralanması, satışı, yap işlet devret veya irtifa hakkı kullandırılarak değerlendirilmesi konusunda kamuoyundan gelen görüşleri de dikkate alarak bir çalışma yaptıklarını söyledi.


Komisyonun yaptığı çalışmada koruma altındaki tescilli Karakol köprüsü yanında bulunan Polisevi ile birlikte 3 bin 716 metrekarelik bir alan oluştuğunu tespit ettiklerini kaydeden Güvendi, bu alanda yapılacak olan projelerin çok amaçlı yap-işlet-devret modeli, TOKİ'ye devredilerek turizm, eğitim ve kültür amaçlı projelerin yapılabileceği kanaatine vardıklarını dile getirdi.


Her iki projeden birisinin gerçekleştirileceği zamana kadar mevcut yapının korunarak hizmetin devam etmesi gerekliliğini rapora işlediklerini ifade eden Güvendi, "Mevcut tesis 50 yıl boyunca şehrimize hizmet vermiş. Şimdi öyle bir proje yapılmalı ki bizden sonraki 100 yıl boyunca hizmet versin, şehrin ihtiyacını karşılasın. İnşallah hayırlı hizmetler üretecek bir proje hayata geçirilir" dedi ve nihai kararın İl Genel Meclisinde olduğunu söyleyerek sözlerini sonlandırdı.


Yapılan oylamada komisyon raporu geldiği şekliyle kabul edildi.




Kuşakkaya Gazetesi



Geri Dön