26 / 04 / 2024

1985 yılında Haliç

1985 yılında Haliç

1985 yılında Güney Haliç kanalizasyon ihalesi yapılmış. İhaleyi ST-FA grubu kazanmış. Haliç'e akmakta olan atık sular, inşa edilecek tünellerle Yenikapı Önarıtma ve Pompa İstasyonu'na ulaştırılacakmış.

1941 yılında Belediye Haliç şirketini satın almış! Vapur seferleri düzenli hale getirilmiş

1941 yılında Haliç Şirketi'nin vapur seferlerini sekteye uğratması sonrası İstanbul Belediyesi şirketi satın alınmış.

Rixos 2025 yılında 100 otele ulaşacak!

2025 yılında 100 otele ulaşmak gibi bir hedeflerinin olduğunu belirten Fettah Tamince, Haliç Tersanesi arazisiyle ilgili de bir açıklama yaptı.

TURYAP, 30. yılında temsilcileri ile Kıbrıs’ta buluştu!

1985 yılında ilk franchise ve markalı emlakçılık sistemini Türkiye'de uygulayan TURYAP, 30 yılda büyük başarılara imza attı. Bu başarıları pekiştirmek adına düzenlenen etkinlik özel bir gala ile start aldı.

1946 yılında Dolmabahçe Gazhanesi Haliç'e nakledilecek!

1946 yılında Belediye ile Dolmabahçe Havagazı Fabrikası arasında yapılan mukavelede fabrikanın Haliç'e nakledilmesine karar verilmiş. Gazhane, Haliç'te masrafları Belediye tarafından karşılanarak inşa edilecek yeni tesislerde faaliyet gösterecekmiş.

1944 yılında Süleymaniye ve Sultan Selim semtlerinin imar planı hazırlanmış!

1944 yılında Fatih'in iki semti olan Süleymaniye ve Sultan Selim için imar planı hazırlanmış. İmar planına göre Süleymaniye Cami'nin etrafı tanzim edilecekmiş. Sultan Selim'den Haliç sahillerine inecek saha tanzim edilecekmiş.

1943 yılında Haliç'i temizlemek için bir komisyon kurulmuş!

1943 yılında İstanbul Valiliği, Ankara Hükümeti'ne başvurarak, tamamen dolan Haliç'in temizlenmesi lazım geldiğini bildirmiş. Hükümet'de emir vererek Haliç'i temizlemek için bir komisyonun kurulmasını ve tetkiklerde bulunmasını istemiş.

1939 yılında Dolmabahçe Gazhanesi'nin Haliç'e nakli düşünülüyor!

1939 yılında Belediye, Dolmabahçe Gazhanesi'ni Haliç'e nakletmeyi düşünmüş. Bölgedeki imar hareketleriyle şehrin içinde kalan Gazhane'yi Dolmabahçe'den kaldırmayı düşünen Belediye, nakil masrafının temini için de bir yol arıyormuş.

1939 yılında Tepebaşı ile Haliç arası yeşil saha olacak!

1939 yılında Prost'un hazırladığı imar planına göre Tepebaşı Bahçesi arkasından Haliç sahiline kadar uzanan saha yeşil alan olacakmış. Vali Lütfi Kırdar, bu sahanın tanzimine bir an evvel başlanması kararını almış.

1937 yılında Haliç temizlenecek!

1937 yılında Prost'un hazırladığı imar planıyla Haliç sanayi mıntıkası olacakmış. Haliç'de deniz trafiği artacağından Haliç'in temizlenmesi gündeme gelmiş. Belediye, Haliç'in temizlenmesi hakkında bir proje hazırlayacakmış.

1937 yılında Haliç'in iki sahilinde yol açılacak!

1937 yılında Haliç'in sanayi mıntıkası olmasını kararlaştıran Mimar Prost, bu mıntıkanın denizle olan irtibatının yanında sahilin her iki tarafında geniş birer yol yapılmasını uygun görmüş.

1935 yılında İstanbul Limanı Haydarpaşa'da yapılacak!

1935 yılında yapılması düşünülen İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa'da yapılması uygun görülmüş. Limanın Haliç veya Yenikapı'da yapılması yerine, deniz yoluyla getirilen emtianın Anadolu'ya sevki için limanın Haydarpaşa'da yapılması uygun görülmüş.

1999 yılında Haliç'e yüzer otopark!

1999 yılında Eminönü'nün otopark sorununu çözmek için Haliç'e yüzer otopark yapılacakmış. 85 metre boyunda yapılacak ''yüzer otopark'' Ticaret Odası ile Zindan Han arasında yapılacakmış ve 300 araç kapasiteli olacakmış.

1999 yılında Haliç'teki Bahariye Adaları turizme kazandırılacak!

1999 yılında Haliç'in batı uçlarında bulunan Bahariye Adaları turizme kazandırılacakmış. Peyzaj çalışmaları tamamlandığında Eyüp Lisesi önünden adacıkların birine köprü uzatılacakmış ve İstanbul yeni bir piknik alanına kavuşacakmış.

1985 yılında Haliç Haberi

1985 yılında Haliç



Güney Haliç Kanalizasyon ihalesi yapıldı


Haliç'e akmakta olan atık sular, bu tesislerle Yenikapı Önarıtma ve Pompa İstasyonu'na ulaştırılacak


   5 ayrı bölüm halinde ihaleye çıkarılan, İstanbul I. Aşama Kanalizasyon Güney Haliç Projesi'nin 4. bölümü de ihale edildi ve bu konudaki sözleşme dün İSKİ Genel Müdürlüğü'nde imzalandı.

   Sezai Türkeş-Fevzi Akkaya İnşaat Şirketi'ne ihale olunan kanalizasyon projesinin bu bölümünde ele alınan Eyüp, Haliç ve Fatih tünelleri 24 ayda tamamlanacak. 

   Haliç tüneli Ayvansaray Surdışı ile Unkapanı, Eyüp tüneli Silahtarağa-Çeltik mevki ile Eyüp Meydanı, Fatih tüneli ise Unkapanı ile Aksaray langa bostanları arasında inşa edilecek.

   Eyüp, Haliç ve Fatih tünelleri, Alibeyköy kolektörü ile bir...