29 / 03 / 2024

2015 arsa cins değişikliği harcı

2015 arsa cins değişikliği harcı

Taşınmaz mallar üzerinde yapılan, yapısız iken yapılı; yapılı iken de yapısız hale getirme işlemleri olarak tanımlanan cins değişikliği için belirli bir harç ödeniyor.Peki arsa cins değişikliği harcı ne kadar?

Pera GYO 2015 yılı Kıbrıs arsa değerleme raporunu yayınladı!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre Pera GYO 2015 yılı Kıbrıs arsa değerleme raporunu yayınladı!

Arsa satışında tapu harcı oranı 2015!

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Arsa satışında, satış değeri üzerinden tapu harcı ödeniyor. İşte arsa satışında tapu harcı oranı 2015..

Hisseli arsa satışı 2015!

Bir arsanın birden fazla sahibinin olması halinde arsa üzerinde hisseli mülkiyet kuruluyor ve tapu da hisseli oluyor. Peki, hisseli arsa satılabilir mi? İşte hisseli arsa satışı 2015...

Arsa emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak vergisi için ödenecek bedeller her taşınmaz türü için ayrı oranlarla hesaplanıyor. Peki, bir arsanız olduğunu ve ilk defa emlak vergisi ödeyeceğinizi düşünelim. İşte arsa emlak vergisi hesaplama 2015..

Arsa emlak vergisi bildirimi 2015!

Taşınmaz mal sahipleri her sene emlak vergisi sorumlusu oluyor. Emlak vergisi mükellefler tarafından 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. Yeni satın alınan arsalar için öncelikle bildirim veriliyor. İşte arsa emlak vergisi bildirimi 2015...

2015 yılı emlak vergisi en son ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Evi, işyeri, arsa veya arazisi olanlar bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor. İki taksitte ödenebilen emlak vergisi 2015'te en son ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi oranları hesaplama 2015!

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve araziler için ödeniyor. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi ödemeleri belediyeye yapılıyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi oranları hesaplama 2015...

Emlak vergisi ödeme işlemi 2015!

Ev ve işyeri olan kimseler ile arsa ve arazi sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergilerin başında emlak vergisi bulunuyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ve nasıl ödenir? İşte emlak vergisi ödeme işlemi 2015..

Emlak vergisi 2015'te ne zaman ve nasıl ödenecek?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Peki, vergi mükellefleri ne kadar emlak vergisi ödeyecek? Emlak vergisi 2015'te ne zaman ve nasıl ödenecek?

Üsküdar Belediyesi'nden 30.2 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Üsküdar Belediye Başkanlığı tarafından Abdullahağa, Bulgurlu ve Burhaniye'de bulunan 3 arsa 30 milyon 280 bin 951,5 TL'ye kapalı teklif usulü ile 7 Mayıs 2015 tarihinde ihale edilecek.

Ankara Akyurt'ta satış memurluğundan 3.6 milyon TL'ye arsa!

Ankara Akyurt Balıkhisar Mahallesi'nde yer alan arsa Akyurt (Sulh Hukuk Mahkemesi) Satış Memurluğu tarafından satışa çıktı. Satışa konu arsanın ihalesi 8 Haziran 2015 tarihinde yapılacak.

Emlak vergisi son ödeme günü 2015!

Bina, arsa ve arazi sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Emlak vergisi senede 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi son ödeme günü 2015 ne zaman?

Emlak vergisi ödemeleri 2015!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mal sahiplerinin ödemek zorunda olduğu vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir? İşte emlak vergisi ödemeleri 2015...

2015 arsa cins değişikliği harcı Haberi

2015 arsa cins değişikliği harcı

Arsa cins değişikliği harcı ne kadar?

Bir taşınmazın cinsinin yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale, bağ, bahçe ve benzeri iken arsa ve arazi, arsa ve arazi veya yapılı iken bağ, bahçe ve benzeri duruma dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılan işleme cins değişikliği adı veriliyor.


Tapu üzerinde gerekli belgelerin tamamlanıp, belli bir oranda cins değişikliği bedelinin ödenmesi gerekiyor.


Cins değişikliği için gerekli belgeler;İşleme konu olan gayrimenkulün tapu senedi,İşleme konu olan gayrimenkulün maliki veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus cüzdanı,taşınmazın yapısız iken yapılı hale gelmesinin istendiği durumda; gayrimenkulün cins değişikliği işlemi için yapı kullanma izin belgesi veya işlemin yapılmasında sakınca olmadığına dair Belediye veya Valilik'ten alınması gereken yazı,taşınmaz malikinin veya hissedarlarının bir adet vesikalık fotoğrafıdır.


2015 hesaplanan cins değişikliği harcı ise şu şekilde:


2.2.1...