20 / 04 / 2024

2015 evlerde çevre temizlik vergisi

2015 evlerde çevre temizlik vergisi

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor. Peki, evlerde çevre temizlik vergisi ne kadar? İşte evlerde çevre temizlik vergisi...

İzmir Mavişehir’de ruhsat iptalleri başladı!

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin Kasım 2015'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mavişehir Bostanlı Toplu Konut Alanı imar planları iptalinin ardından, ilk inşaat ruhsatı iptal kararı çıktı.

Çevre temizlik vergisi son günü 2015!

Konut ve işyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için alınıyor. 2. taksit ödemeleri devam eden çevre temizlik vergisi son günü 2015 ne zaman?

Konut çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

2464 sayılı Kanun gereğince konutların çevre temizlik vergisi, su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile vergi de ödenmiş oluyor. Peki, konut çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi 2015!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmeti için ödeniyor. İkinci taksit ödemelerinin Kasım ayında yapıldığı çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi 2015 ne zaman?

Çevre temizlik vergisi dönemleri 2015!

Çevre temizlik vergisi, çöp vergisi olarak da biliniyor. Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte çevre temizlik vergisi dönemleri 2015..

2015 çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Çevre temizlik vergisi için ilk taksit ödemeleri Haziran ayında sona ermişti. Verginin ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. Buna göre, 2015 çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..

Çevre temizlik vergisi fiyatları 2015!

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Peki, çevre temizlik vergisi fiyatları 2015 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi taksitleri 2015!

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İşte çevre temizlik vergisi taksitleri 2015..

2015'in ilk 6 ayında 20 bin 354 tesise çevre denetimi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 2015 yılı ilk altı ayı Çevre Denetim rakamlarını ve denetimler sonucunda kesilen ceza miktarlarını açıkladı.

Diyarbakır katı atık yönetim projesi başlıyor!

Diyarbakır katı atık yönetim projesinin başlangıç toplantısı 3 Temmuz 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız’ın ve teknik ekibin katılımıyla yapılacak.

2015 yılı konut çevre temizlik vergisi tarifesi!

Belediyeler tarafından tüm konut ve işyeri sahiplerinden, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak alınan vergiye çevre temizlik vergisi deniyor. İşte, 2015 yılı konut çevre temizlik vergisi tarifesi!

2015 çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

Çevre temizlik vergisi belediyelerin sunduğu çevre hizmetlerinin karşılığı olarak ödeniyor. Çevre temizlik vergisi dönem borçları internet üzerinden öğrenilebiliyor. İşte, 2015 çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

Evlerde çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen bir vergi olarak karşımıza çıkıyor. Bu vergi, belediyelerin sunmuş olduğu çevre ve temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki, evlerde çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

2015 evlerde çevre temizlik vergisi Haberi

2015 evlerde çevre temizlik vergisi

Evlerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor.


Ev sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Bu vergi belediyeye gidilmeden ödeniyor. Su faturalarına yansıtılan vergi, faturanın yatırılması ile birlikte ödenmiş oluyor.


Peki, evlerde çevre temizlik vergisi ne kadar? Ev çevre temizlik vergisi bedeli nasıl hesaplanır?


Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanacaktır.


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer...