28 / 03 / 2024

2015 Kentsel dönüşüm

2015 Kentsel dönüşüm

Pusula Haber Gazetesi yazarı Ziya Uysal bugünkü yazısında, kentsel dönüşümün yanı sıra köysel dönüşümünde olması gerektiğine değindi ve köysel dönüşümün önemini vurguladı.

20 yılda 6,5 milyon bağımsız birim dönüşecek!

20 yılda 6,5 milyon bağımsız birim dönüşecek. Çevre ve Şehircilik Başkanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, kentsel dönüşüm hamlesinde 20 yılda 6,5 milyon bağımsız birimin dönüşümünü tamamlamak istediklerini söyledi.

Kentsel dönüşüm belediyelerin işi mi?

Adana'nın her tür sosyal kültürel ve ekonomik olaylannda elini her zaman tasın altına koyan İşadamı Savun Azmaz KENTSEL DÖNÜŞÜM le alakalı olarak önemli çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüme talep artıyor!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi ALO 181'i yılın ilk on ayında 149 bin vatandaş ararken, kentsel dönüşüm aramalarında geçen yıla göre yüzde 127 artış yaşandı.

Halkın yüzde 95'i kentsel dönüşümden memnun!

Adapazarı İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar'ın, ilçede halkın kentsel dönüşüm projesinden memnun olmadıklarını söylemesi ve 'Erenler halkı da ayaklanabilir' sözlerini sarfetmesi belediyenin tepkisine sebep oldu.

Kentsel dönüşüm yarışa çevrilmeli!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, kanunun "İstediğimiz zaman istediğimiz yeri dönüştürelim" mantığıyla oluşturulduğunu öne sürdü. 'Kentsel dönüşüm yarışa çevrilmeli' dedi.

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşüm 1,5 milyara mal oldu!

Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm sorunu çözüldü!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ilçedeki kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili yaptığı açıklamada Çırpıcı Mahallesi'nde 2015 yılından bu yana süren kentsel dönüşüm sorununu çözüme kavuşturduklarını müjdeledi.

Niğde kentsel dönüşüm projesi TBMM gündeminde!

2015 yılında tamamlanacağı açıklanan Niğde kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinde mağduriyet yaşanmıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, büyük bir hızla devam ediyor. İlk harcı 13 Ekim 2015’te atılan ve 4 etap halinde gerçekleştirilen projede, 2016 yılı içinde 3 etabın birden temeli atıldı.

Kayseri Anbar'da kentsel dönüşüm başladı!

Anbar Mahallesi’nde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanabilirliği 6 Kasım 2015 tarihli Resmi gazete’de yayınlandığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, proje kapsamında ilk etapta 3 bloktan oluşan 185 daire inşa edileceğini bildirdi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2016!

Kira Yardımı Uygulamaları Klavuzunda kentsel dönüşüm kira yardımı şartlarına yer veriliyor. 2015 yılından itibaren kira yardımı için yapılan başvurularda ikamet koşulu aranıyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2016..

Eskişehir'de akıllı kentsel dönüşümün 2015 yılı değerlendirildi!

Eskişehir'de geleceğin yaşanabilir kentini kurmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi'nde "Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli" (REMOURBAN) Projesi, 2015 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kentsel dönüşüm bu yıl hız kazanacak!

Geride bıraktığımız 2015 yılında en çok konuşulan kent sorunlarından biri, şüphesiz emsal artışı idi. Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezi ve 17 ilçeyi kapsayan genel nitelikli tavsiye kararıyla kentsel dönüşüm teşvik edilmişti...

2016 Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm yılı olacak!

Bursa Osmangazi Belediyesi, 2015 yılında hız verdiği kentsel dönüşüm çalışmalarına 2016 yılında yepyeni projeler de dahil ederek sadece ilçenin değil tüm kentin çehresini değiştirmeyi hedefliyor.

Osmangazi'nin 12 farklı bölgesinde kentsel dönüşüm yapılacak!

Osmangazi Belediyesi, 2015 yılında hız verdiği kentsel dönüşüm çalışmalarına 2016 yılında yepyeni projeler de dahil ederek sadece ilçenin değil tüm kentin çehresini değiştirmeyi hedefliyor.

TOKİ Bingöl Merkez kentsel dönüşüm projesi sözleşme tarihi!

TOKİ Bingöl Merkez kentsel dönüşüm projesi sözleşme tarihi son günü 30 Kasım 2015 olarak belirlendi. Sözleşme imzalamaları T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Kültür Caddesi/ Bingöl Şubesinde gerçekleştirilecek.

2015 Yeni Mamak kentsel dönüşüm kura sonuçları!

2015 Yeni Mamak kentsel dönüşüm kura sonuçları henüz açıklanmadı. Kura çekiliş töreni bugün düzenlenen proje 11 etap halinde hayata geçiriliyor.

TOKİ Nevşehir kentsel dönüşüm projesi son başvurusu 31 Aralık!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bugüne kadar konutlar için başvuruda bulunmayan hak sahiplerine, bu haktan yararlanmaları için verilen süre 31 Aralık 2015 Perşembe günü mesai saati bitiminde sona eriyor.

Kayseri Anbar ve Küçükali'de kentsel dönüşüm yapılacak!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Anbar ve Küçükali Mahalleleri’nde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin uygulanabilirliği 6 Kasım 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandığını söyledi.

2015 Kentsel dönüşüm Haberi

2015 Kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşümle birlikte köysel dönüşüm de planlanmalıydı. Köylerin aleyhine bu bir çifte standart olmuştur. Bütün devlet hizmetleri kentlere akarken, köylere sadece bazıları ulaşabiliyor. Şehirde her türlü iş varken, köylerde sadece tarım ve hayvancılık var. Onu da profesyonel anlamda, doğru düzgün yapabilen çok az. Şehre uzak, kuş uçmaz kervan geçmez köylerimizin çoğuna ne “iyi tarım teknikleri”, ne de “tarım danışmanlığı” ulaşabilmiş. Oysa bizim, kalkınmayı özellikle o köylerden başlatmamız gerekirdi. Şehirde her türlü alt yapı ve kamu hizmeti varken, çoğu köylerde ya sağlık ocağı, ya da doktor veya gerekli personel yok. Hala çoğu sokaklara ambulans ve itfaiye giremiyor. Ama bu böyle gitmez. Köye götürülen bu günkü hizmetlerle köyden şehre göçü önlemek mümkün değildir. Yıllardır ülkemiz insanı, “Doğ şehirde öl şehirde” sözünü...