19 / 04 / 2024

2016 kira geliri ve kâr payı beyanları

2016 kira geliri ve kâr payı beyanları

Para Dergisi Yazarı Talha Parlak Mart ayındaki yazısında, menkul sermaye iradı (MSI) olarak adlandırılan kar payı, faiz ve benzeri gelirlerin vergilendirilmesini kaleme aldı...

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

İşyeri kira geliri istisnası 2017!

2016 yılı içerisinde işyerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, bu sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki işyeri kira geliri istisnası 2017 ne kadar?

Ev sahiplerinin kira geliri 33.7 milyar liraya ulaştı!

Maliye, kira gelirinin vergisini ödemeyenleri mektup ve iletişim araçlarıyla ikna edince, beyanlarda rekor artış geldi. 2016 yılında kira geliri beyanı geçen yıla göre yüzde 24 artarak 33.7 milyar liraya ulaşırken toplam kira vergisi de yüzde 26 artarak 5.1 milyar lira oldu.

Vakıflar'ın kira geliri 480 milyon lirayı aştı!

Başbakan Yardımcısı Kaynak: "Vakıflar Genel Müdürlüğünce 2016 yılının ilk 10 aylık diliminde, toplam 481 milyon 47 bin 521 lira kira geliri elde edildi" dedi.

Kira geliri beyannamesi için bugün son!

Kira geliri beyannamesi verecek 1 buçuk milyon mükellefin beyannamelerini vermesi için bugün son gün. Maliye Bakanlığı, kira geliri olup beyan etmeyenleri belirlediğinde 2 kat usulsüzlük cezası, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezası kesiyor.

2016 kira gelir vergisi beyanname süresi uzatıldı!

Kira gelir vergisi için beyanname verme dönemi 25 Mart'ta son bulacaktı. Ancak GİB tarafından yapılan açıklama ile 2016 kira gelir vergisi beyanname süresi uzatıldı..

Kira geliri beyanı 25 Mart'ta son bulacak!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, 1 Mart'ta başlayan kira geliri beyan döneminin 25 Mart'ta sona ereceğini belirterek, 2015'te kira geliri elde edenlerin cezalı duruma düşmemeleri için beyanda bulunması gerektiğini söyledi.

Vakıflar 42 milyon TL kira geliri elde etti!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2015 yılında 32 adet taşınmazı kat karşılığı yöntemiyle değerlendirerek daire, dükkan, büro villa, apart daire ve özel okul olarak 105 adet taşınmaz elde etti. Vakıflar aynı dönemde 42 milyon TL de kümülatif kira geliri elde et

Dar mükellef kira geliri beyanı 2016!

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar için vergi ödemek zorunda oluyor. İşte dar mükellef kira geliri beyanı 2016..

Dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016!

Dar mükelleflerin Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar vergiye tabi oluyor. Peki, 2015 yılında kira geliri elde eden dar mükellefler nasıl vergi ödeyecek? İşte dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016..

Kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için ödenen kira gelir vergisi dönemi 1 Mart itibariyle başlamıştı. Vergide 25 Mart'a kadar beyanname verilmesi gerekiyor. İşte kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği..

İşyeri kira geliri beyanı 2016!

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Bu vergiyi istisna bedelinden yüksek geliri olan kimseler ödüyor. Peki, işyeri kira geliri beyanı 2016 ne zaman verilir? Nasıl verilir?

Konut kira geliri olanlar ne yapmalı?

Ev ve işyerini 1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında kiraya veren kimseler 2016 yılında gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, konut kira geliri olanlar ne yapmalı?

2016 kira geliri ve kâr payı beyanları Haberi

2016 kira geliri ve kâr payı beyanları

Gerçek kişilerce 2016'da elde edilen gayrimenkul ve menkul sermaye iratları 1-25 Mart 2017 tarihinde beyan ediliyor. Tahakkuk eden vergi Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksit halinde ödeniyor. Beyanda bazı istisnalardan yararlanmak mümkün... 


GEÇEN hafta, gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) olarak adlandırılan kira gelirlerinin vergilendirilmesini yazmıştık. Bu hafta ise, menkul sermaye iradı (MSI) olarak adlandırılan kar payı, faiz ve benzeri gelirlerin vergilendirilmesini yazıyoruz. Gerçek kişilerce elde edilen menkul sermaye iratlarının vergilendirilmesinde tevkifat (stopaj) ve yıllık beyanname ile beyan olmak üzere iki farklı yöntem uygulanıyor. Dolayısıyla bazı menkul sermaye iratlarının beyan edilmemesi söz konusu olabiliyor. 


Menkul sermaye iradı sayılan başlıca gelirleri şöyle sıralayabiliriz: 

-Her çeşit hisse senetlerinin kar payları (temettü gelirleri), 

-iştirak hisselerinden doğan kazançlar, 

-Kurumlann idare meclisi başkanı ve üyelerine verilen kar payları, 

-Devlet tahvili ve...