26 / 04 / 2024

2017 Troya Müzesi

2017 Troya Müzesi

Çanakkale'nin bir "marka kent" olduğunu ifade eden Turan, kentin her köşesinin ve ilçesinin ayrı bir tarihi barındırdığını anlattı.

Troya Müzesi Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma projesidir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Troya Müzesi, Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma, bu kadim şehri ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için tekrar bir çekim merkezi haline dönüştürme projemizin adeta son halkasıdır." ifadelerini kullandı...

Troya Müzesi resmi açılışa hazır!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan yarışmayla belirlenen proje kapsamında yapımına 2014 yılında başlanan Troya Müzesi'nin resmi açılışı bugün yapılacak.

75 milyon liralık Troya Müzesi yarın açılacak!

Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yaklaşık 75 milyon liraya mal olan Troya Müzesi'nin resmi açılışı yarın gerçekleşecek. 

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı durdu!

2017'de Samsun'da ihalesi yapılan ve 19 Mayıs 1919'un 100’üncü yıl dönümünde bitirilmesi hedeflenen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi İnşaatı, yüklenici firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle durdu. 

Troya Müzesi 45 milyon liraya mal oldu!

2011'de ulusal mimarlık yarışmasıyla belirlenen Troya Müzesi, 7 yılın sonunda tamamlanarak hizmete açıldı. 12 bin 700 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen müze 45 milyon liraya mal oldu.

Çanakkale Troya Müzesi açıldı!

Çanakkale'de yapımına 4 yıl önce başlanan Troya Müzesi, ziyarete açıldı. Maliyeti 75 milyon lirayı bulan müze 10 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Troya Müzesi açılış için hazır!

Troya bölgesinden çıkan eserlerin bir nokta toplanacağı Troya Müzesi açılış için gün sayıyor. Toplam 90 bin metrekare alana inşa edilen müzede 2 bin civarı eser yer alacak.

Troya Müzesi Ekim'de açılacak!

Yapımına 4 yıl önce başlanılan Troya Müzesi'nde son aşamaya gelindi. Müzenin Ekim ayında açılacağı açıklandı.

Çanakkale Troya Müzesi 7 bölümden oluşacak!

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içerisinde inşa edilen Troia Müzesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. 11 bin 200 metrekare alanda hayata geçirilen müze 7 bölümden oluşacak.

Troya Müzesi'nin açılışı için geri sayım başladı!

Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yapımı bu yıl tamamlanan müzenin, "2018 Troya Yılı" etkinlikleri kapsamında açılacağı bildiriliyor.

Konya Karargâh Müzesi açılıyor!

Konya Batı Cephesi Karargâh Müzesi Pazartesi günü ziyarete açılıyor. Müze 25 Eylül 2017'den itibaren hizmete girecek.

Çanakkale Troya Müzesi'nde sona gelindi!

Maliyeti 50 milyon lirayı bulacak Troya Müzesi, 3 bin metrekarelik sergi salonları dahil 10 bin metrekare kapalı alandan oluşacak

Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi 2017'de açılacak!

Kente değer katacak en önemli projelerimizden biri olan ‘Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi’nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, müzenin sanatsal bölümünü oluşturan panoramik resim ve 3 boyutlu platform çalışmalarında da sona gelindi.

2017 Troya Müzesi Haberi

2017 Troya Müzesi





AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Troya Antik Kenti girişine 50 milyon liralık harcamayla yapılan "Troya Müzesi" ile "Hamidiye Tabyaları"ndaki yapım ve restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla, Çanakkale'nin muazzam bir kültür mirasına kavuşacağını bildirdi.


Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 bin yıllık bir tarihe sahip Troya Antik Kenti'nde 2014'te yapımına başlanan müzede sona yaklaşıldığını belirtti.


Çanakkale'nin bir "marka kent" olduğunu ifade eden Turan, kentin her köşesinin ve ilçesinin ayrı bir tarihi barındırdığını anlattı.


Assos'undan Troya'sına kadar birçok alanda değişik hatıraların bulunduğunu aktaran Turan, şöyle konuştu:


"UNESCO tarafından 1998'de Dünya Kültür Mirası Listesi'ne dahil edilen Troya, dünyada birçok kişinin,ş kültürel kulağı açık her insanın bildiği özellikte olan bir yer, tarihi bir mekan. Çanakkale'nin binlerce yıl öncesindeki hatıralarını barındıran bir yer. Burada daha öncesinde bazı alt...