23 / 04 / 2024

2021 mart yabancıya konut satışı

2021 mart yabancıya konut satışı

Mart ayı konut satış rakamları açıklandı.  Konut satış rakamlarını değerlendiren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya konut satışında Mart ayı rekorunun kırıldığını dile getirdi. 

Yabancıya konut satışı resmen çakıldı: Son 31 ayın en düşük seviyesi!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

Yabancıya konut satışı yüzde 26,9 arttı! O ilde her üç konuttan biri yabancıya satıldı!

Yabancılara yapılan konut satışları 2022'nin ilk 10 ayında, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 26,9 yükseldi. Antalya'da ise satılan her üç konutun biri yabancılar tarafından alındı. İşte yabancıya konut satışındaki son durum...

Yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışıyla ilgili yaptığı açıklamada, ocak-mart döneminde 14 bin 344 adetle tüm zamanların ilk çeyrek rekoru kırıldığını dile getirdi.

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

Yabancıya konut satışı kurdaki oynaklıktan nasıl etkilendi?

GİGDER’in marka ve pazar araştırma şirketi AGS Global işbirliğiyle hazırladığı GİGDEKS’e göre, bir önceki çeyrekte 196.037 dolar olan yabancıya ortalama birim konut satış fiyatı, 2021’in son çeyreğinde 187.091 dolara indi. Kurdaki dalgalanma yabancıya konut satışını etkiledi...

Yabancıya en çok konut satılan ilçeler hangileri?

2021'in 11 ayında İstanbul'da yabancıya en çok konut satılan ilçelerin başında 7 bin 905 adetle Esenyurt yer alırken, onu 2 bin 608 ile Beylikdüzü izledi.

Pandemide yabancıya konut satışı arttı!

Koronavirüs salgınının artması yabancıların Türkiye'ye olan ilgisini durdurmadı. Medet Anli Holding Yönetim Kurulu Başkanı Medet Anli firma tarafından 2021'de yabancıya 400 milyon TL'lik konut satışının yapıldığını dile getirdi. 

Yabancıya konut satışında yeni hedef 10 milyar dolar!

TÜİK’in açıkladığı Ekim 2021 konut satışı verilerine göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,1 arttı ve 5 bin 893 oldu. GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Yabancıya konut satışındaki artış sektöre can suyu olacak!

Konut sektörü temsilcileri 2021 Ekim'e ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi. Sektörün önde gelen isimleri, yabancıya konut satışına dikkat çekerek, ekspertiz sorununun çözülmesi gerektiğini ve yeni atılacak adımların önemli olduğunu belirtti.

Yabancıya konut satışında tarihi zirve!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Eylül 2021’de toplamda 147 bin 143 adet konut satıldı. Yabancıya konut satışları aylık 6 bin 630 adet ile tarihi zirveyi gördü. 

Yabancıya gayrimenkul satışında hedef değişti!

Türkiye’nin yabancıya konut satışında büyük pay sahibi Çin'in, Türkiye’deki gayrimenkul alımı 2021’de yavaşladı. Peki yabancıya konut satışlarında neler hedefleniyor?

Yabancıya konut satışında Temmuz rekoru!

TÜİK Temmuz 2021 konut satış verilerine göre; yabancıya konut satışları 2020 Temmuz'a göre yüzde 64 arttı ve 4.495 oldu. 2019'daki 4 bin 192 adet rakamını aşarak yabancıya satışta tüm zamanların en yüksek Temmuz satışı kaydedildi. 

Emlak Konut GYO'dan yılın ilk yarısında yabancıya 653 milyon TL'lik satış!

Emlak Konut GYO 2021 yılı 1 Ocak-6 Haziran döneminde yabancıya 652 milyon 909 bin 848 TL değerinde 282 adet gayrimenkul satışı gerçekleştirdi.

2021 mart yabancıya konut satışı Haberi

2021 mart yabancıya konut satışı

2021 Mart ayı konut satış rakamları açıklandı. Birgün'de yer alan habere göre; bu dönemde 111 bin 241 konut satışı gerçekleşti. Ayrıca bu dönemde yabancıya 4 bin 248 konut satıldı.

Konut satış rakamlarını değerlendiren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, yılın ilk 2 ayında konut satışlarında ciddi bir düşüş yaşandığını ancak Mart ayında satışların toparlandığını dile getirdi.

Başkan Çetin açıklamasında şunları söyledi: 

“Pandemi süreci ile birlikte yaşanan ekonomik dalgalanma, geleceğe ilişkin belirsizlik, halkın alım gücündeki düşüş ve faiz oranlarındaki yüksek seyir konut satışı üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Üretici ise yükselen girdi maliyetlerini konut fiyatlarına yansıtamamış durumda. Önümüzdeki süreçte sektör üzerindeki maliyet baskısını azaltacak adımların atılması büyük önem taşıyor.Yabancıya konut satışı verilerinde ise Antalya öne çıkmaya...